Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq açılış öncesi düşüş sinyali verdi

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq açılış öncesi düşüş sinyali verdi

ABD'de borç limiti tavanı ile ilgili çözümsüzlük sürerken New York borsasında vadeli işlemler açılış öncesi geriledi

A+A-

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, borç tavanına ilişkin piyasa endişelerinin artmaya devam etmesiyle Çarşamba günü erken saatlerde düşüşe işaret etti.

Dow Jones Industrial Average vadeli işlemleri açılış öncesinde 78 puan ya da %0,2 düşerken, S&P 500 vadeli işlemleri %0,2 ve Nasdaq-100 vadeli işlemleri %0,1 geriledi.

ABD'nin kamunun faturalarını ödeyecek parası tükenmeden önce borç limitini yükseltecek bir anlaşmaya doğru ilerleme kaydedilmemesi yatırımcıları rahatsız ediyor. Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ve Başkan Joe Biden, Pazartesi günü geç saatlerde yaptıkları ve McCarthy'nin "verimli" olarak nitelendirdiği görüşmenin ardından daha olumlu bir hava estirdi.

Ancak Salı günü yeni bir gelişme olmadığı için piyasalar tedirgin. Hazine Bakanı Janet Yellen, borç tavanının yükseltilmesi için 'x tarihi' olarak adlandırılan tarihin 1 Haziran, yani bir haftadan biraz daha uzun bir süre olduğunu söyledi.

Deutsche Bank stratejisti Jim Reid Çarşamba günü yayınladığı bir notta, "Bu işin başa baş gidebileceğine dair gerçek endişeler var ve yatırımcılar yavaş yavaş buna göre hazırlanıyor," dedi.

S&P 500 Salı günü %1,1 düşüşle son üç haftanın en büyük günlük düşüşünü kaydederken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite %1,3 düşüşle bir ayın en keskin düşüşünü kaydetti.

İlgili Haberler