Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq BT görüşmelerindeki tıkanıklıkla düşüşe geçti

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq BT görüşmelerindeki tıkanıklıkla düşüşe geçti

New York borsasında endeksler borç tavanı görüşmelerinin tıkandığı haberleri ile düşüşe geçti

A+A-

ABD'deki Borç Tavanı (BT) görüşmelerinde yaşanan duraklama, Wall Street'in ana endekslerinde Cuma günü erken saatlerdeki kazanımların silinmesine yol açtı. Duraklama, Beyaz Saray ile Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi milletvekilleri arasında gerçekleşen müzakerelerin sonucunda ve bir borç temerrütünün önlenmesi umutlarının azalması sonrası meydana geldi.

Dow Jones Endeksi, Cuma günü ABD saati 11:54'te %0,29'luk düşüşle 33.438,00 seviyesinde, S&P 500 Endeksi %0,14'lük düşüşle 4.192,36 seviyesinde ve Nasdaq Composite Endeksi ise %0,20'lik düşüşle 12.663,19 seviyesinde

Endeksler, ABD'nin 31,4 trilyon dolarlık borç limitinin artırılmasına dair anlaşmanın yakın zamanda gerçekleşeceği beklentisi ile açılışla birlikte yükselişe geçmişti. Ancak, FED Başkanı Jerome Powell'ın para politikası panelindeki konuşması sırasında gelen duraklama haberi, endekslerin seansın ortasında düşmesine neden oldu.

Öte yandan bankacılık sektöründe yaşanan son sıkıntıların, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırma baskısını bir miktar hafiflettiği belirtiliyor. Ayrıca, Hazine Bakanı Janet Yellen'in, bir dizi banka iflasının ardından daha fazla banka birleşmesinin gerekebileceğini belirttiği açıklamada bugün gündeme geldi.

KBW Bölgesel Bankacılık Endeksi, öğleden sonraki işlemlerde %3 düştü. Endeks, haftalık bazda ise hala %5,3 artıda.

 

İlgili Haberler