Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Çin verileriyle vadeli işlemlerde geriliyor

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Çin verileriyle vadeli işlemlerde geriliyor

FED'in Temkinli Politikası ve Çin Verileri Vadeli İşlemleri Olumsuz Etkiledi

A+A-

ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri, enflasyon verileri ve Federal Rezerv'in (Fed) yaklaşan politika toplantısına ilişkin yatırımcıların artan temkinliliği ve Çin'in Mayıs ayı ihracat verilerinin beklentilerin altında kalması sonucu Çarşamba günü değer kaybetti.

Salı günü Wall Street ana endeksleri pozitif bir performansla kapanırken, Fed'in 13-14 Haziran'daki politika toplantısında faiz oranlarını sabit tutacağı beklentisi, S&P 500 endeksini Ekim 2022'den bu yana gördüğü en düşük seviyeden yaklaşık %20'lik bir artışla destekledi.

ABD hisseleri, mega hisse senetlerindeki ralli ve beklentilerin üzerinde gerçekleşen kazanç sezonunun etkisiyle de güç kazandı. Fakat bazı analistler, teknoloji ve diğer büyük büyüme hisselerinde kar realizasyonunun gündeme gelebileceğini belirtiyorlar.

Pissouros, XM'de kıdemli yatırım analist Charalampos, "Nasdaq endeksi, Ekim'den bu yana %40'tan fazla değer kazanmış durumda ve Mart ayının ortasından beri düzgün bir düzeltme gerçekleşmemiş durumda. Bu sebeple, olası bir likidite sıkışıklığının, özellikle Hazine ihraçlarından kaynaklanabileceği durumunda, düzeltme riski artabilir," şeklinde durumu değerlendirdi. 

ABD'de Mayıs ayı enflasyon verilerinin tüketici fiyatlarında küçük bir düşüş göstereceği tahmin edilirken, çekirdek fiyatların yüksek seyretmesi ve Fed'in faiz oranlarını sabit tutması beklentisi devam ediyor.

CME'nin Fedwatch aracının verilerine göre, para piyasaları katılımcıları, Fed'in Haziran toplantısında faiz artırımına gitmeyeceğini, ancak Temmuz ayında %75 ihtimalle faiz artırabileceğini düşünüyor.

Faiz oranı beklentilerini en iyi yansıtan iki yıllık Hazine tahvillerinin getirisi 2 baz puan düşerek, 10 yıllık tahvillerin getirisiyle aynı seviyeye geriledi.

Çin'in Mayıs ayı ihracatı, yıllık bazda %7,5 oranında düşerek, %0,4'lük beklenen düşüşün çok üzerinde gerçekleşti ve Ocak ayından bu yana en büyük düşüşünü yaşadı. Bu durum, küresel talep hakkındaki endişeleri artırdı.

Tüm bu gelişmelerin etkisiyle Dow e-minis 43 puan veya %0,13, S&P 500 e-minis 3,5 puan ya da %0,08 ve Nasdaq 100 e-minis 23,25 puan ya da %0,16 düşüş kaydetti.

Refinitiv'e göre, piyasa öncesi işlemlerde Wells Fargo'nun Netflix hisseleri için hedef fiyatını hisse başına 400 dolardan 500 dolara çıkarması sonucu, Netflix hisseleri %2,2 değer kazandı.

ABD'nin en büyük kripto para borsası Coinbase'in hisseleri, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun yasa dışı işlem yapmakla suçlaması sonucu son yedi ayın en düşük seviyesine geriledikten sonra %3,9 değer kazandı.

New York merkezli çevrimiçi pazarlama firması Yext Inc hisseleri, şirketin yıllık kazanç tahminini yükseltmesi sonucunda piyasa öncesi işlemlerde %18,4'lük bir artış yaşadı.

Bu haber toplam 1842 defa okunmuştur
İlgili Haberler