Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Fed kararı ve Apple kazancı öncesi yükseliyor

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq Fed kararı ve Apple kazancı öncesi yükseliyor

ABD Hisseleri Fed Kararı ve Apple Kazançlarının Beklendiği Haftanın İlk İşlem Gününde Düşüşle Açıldıktan Sonra Yükseldi

A+A-

New York borsasında hisse senetleri Pazartesi günü, yatırımcıların Federal Rezerv'in son politika kararı ve Apple'ın (AAPL) kazançlarının takvimde yer aldığı büyük bir haftanın başlangıcında yükseldi.

Gösterge S&P 500 (^GSPC), resmi olarak düzeltme bölgesine girdikten sonra öğleden sonraki işlemlerde yaklaşık %1 yükselirken, Dow Jones Endüstriyel Ortalama (^DJI) son kapanışında yaklaşık %1,2 düştükten sonra yaklaşık %1,6 veya 500 puandan fazla yükseldi.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite (^IXIC) de, Big Tech kazançları için karışık sonuçların yol açtığı olumsuz bir haftanın ardından yaklaşık %1,2 arttı.

Borsa için zorlu geçen birkaç ayın ardından gözler şimdi ABD merkez bankası ve S&P 500'deki en büyük şirket olan Apple'a çevrildi. Cuma günü açıklanacak olan Ekim ayı ABD istihdam raporu da yakından takip edilecek.

Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçütündeki sıçrama, politika yapıcıların Çarşamba günkü kararlarında "daha uzun süre daha yüksek" duruşlarına sadık kalacakları ve faiz oranlarını sabit tutacakları yönündeki beklentileri artırdı.

Apple, Perşembe günü piyasa kapanışından sonra çeyrek sonuçlarını açıklayacak ve Çin'in iPhone kullanımını kısıtlamaya yönelik hamlelerinin herhangi bir etkisi odak noktasında olacak.

Bu arada yatırımcılar, McDonald's'ın Pazartesi günü açıklanan kazançlarının, yüksek borçlanma maliyetleri karşısında dirençli olduğunu kanıtlayan ABD tüketici davranışı hakkında ne söylediğini analiz etmeye çalışıyor. Hamburger devi, artan menü fiyatlarının satış büyümesini artırmasıyla üçüncü çeyrek için kazanç tahminlerini aştı.

Emtia piyasalarında ise gösterge petrol fiyatları, İsrail'in Gazze'deki operasyonuna ölçülü bir şekilde başlamasının çatışmanın Orta Doğu genelinde tırmanacağına dair korkuları azaltması ve yatırımcıları piyasalara geri dönmeye teşvik etmesiyle düştü. West Texas Intermediate vadeli kontratları (CL=F) %1,8 değer kaybederek varil başına 84,01 dolara ulaşırken, Brent vadeli kontratları (BZ=F) %1,5 değer kaybederek varil başına 87,86 dolar civarında işlem gördü.

Öğleden sonra dikkat çeken hisse senetleri

  • McDonald's (MCD): Fast food zinciri, artan menü fiyatlarının satış büyümesini artırmasıyla üçüncü çeyrek için kazanç tahminlerini aştı ve Pazartesi öğleden sonra hisse senetlerinin fiyatı %2'den fazla arttı. Mağaza satışları %8,8 artarak analistlerin %7,79 olan tahminlerinin üzerine çıktı ve gelir yıllık %14 artışla 6,69 milyar $'a yükselerek 6,52 milyar $ olan tahminlerin üzerine çıktı.
  • Western Digital (WDC): Bilgisayar sürücüleri üreticisi, Kioxia Holdings ile birleşme görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından şirketin iki ayrı halka açık şirkete bölüneceğini açıklamasının ardından %6'dan fazla yükseldi.
  • SoFi Technologies (SOFI): Kişisel finans şirketinin hisseleri, SoFi'nin dördüncü çeyrekte kâra geçmeyi bekleyerek yıl için görünümünü yükseltmesinin ardından  %10'a kadar yükseldi.
  •  

 

İlgili Haberler