Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak?

New York borsasında endeksler vadeli işlemlerde geriledi

A+A-

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri enflasyon beklentisiyle nedeniyle haftanın ilk işlem gününde düştü. 

Dow e-minis 101 puan ya da %0,26, S&P 500 e-minis 5,75 puan ya da %0,11 ve Nasdaq 100 e-minis 16,75 puan ya da %0,09 düşüş gösterdi.

Geçen haftaki karışık istihdam raporunun ardından Federal Rezerv'in para politikası yönüne ışık tutabilecek bu haftaki önemli enflasyon verileri, yatırımcıların odak noktasında bulunuyor.

S&P 500 ve Nasdaq rekor seviyelerden geriledi

Yüksek fiyatlı çip hisseleri düşüş yaşarken, işgücü piyasası raporu işsizlik oranında beklenmedik bir artışla birlikte beklenenden daha fazla yeni istihdam ortaya koydu. Bazı yatırımcılar Mayıs ayı gibi erken bir tarihte faiz indirimine gidilebileceği yönünde spekülasyonlar yapıyor.

UBS Global Wealth Management'ın baş yatırım yetkilisi Mark Haefele, "Fed'in istihdam verilerini istihdam piyasasının soğumaya başladığının bir işareti olarak yorumlayacağına inanıyoruz," dedi.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) de dahil olmak üzere bu hafta açıklanacak Şubat ayı verileri, enflasyonun politika yapıcıların önümüzdeki aylarda borçlanma maliyetlerini azaltmayı düşünmelerine yetecek kadar düşüp düşmediği konusunda daha fazla fikir verecek.

Federal Rezerv yetkilileri, önümüzdeki hafta yapılacak faiz belirleme toplantısı öncesinde şu anda medyaya kapalı bir dönemde bulunuyor.

Hisseler: Nvidia sert düşüş sonrası yatay

Yapay zeka sektörünün gözde şirketi Nvidia (NVDA.O), Cuma günü %5,5'lik bir düşüşün ardından, çip stoklarının bazı rüzgarlarla karşılaşmasıyla bugün piyasa öncesi işlemlerde yön bulmakta zorlandı.

Boeing (BA.N), Alaska Airlines'ın (ALK.N) Cumartesi günü Ocak ayında uçuşlarından birinde meydana gelen bir Boeing 737 MAX olayına ilişkin cezai soruşturmada ABD Adalet Bakanlığı ile işbirliği yaptığını açıklamasının ardından %0,9 düştü.

Coinbase Global (COIN.O), Riot Platforms (RIOT.O) ve Marathon Digital (MARA.O) gibi kripto para ve blok zinciriyle ilgili firmalar, bitcoin'in yeni bir rekor seviyeye ulaşmasıyla %4,5 ila %5,9 arasında tırmandı.

Equitrans Midstream (ETRN.N), EQT Corp'un (EQT.N) eski birimini tamamen hisse senedine dayalı bir anlaşmayla geri satın alma kararını açıklamasının ardından %9,2 yükseldi. Ancak EQT hisseleri %2,2 düşüş gösterdi.

İlaç üreticisi Eli Lilly (LLY.N) bir önceki seanstaki %2,3'lük düşüşün ardından %1,4 geriledi.

 

İlgili Haberler