Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem günü nasıl açılacak

ABD'de Tahvil Getirileri Yükselirken Vadeli İşlemler Durgun: Yatırımcılar Dikkat!

A+A-

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri Pazartesi günü, Hazine tahvil getirilerindeki yükselişin etkisiyle hafif geriledi. Dow e-minis %0,05, S&P 500 e-minis %0,09 ve Nasdaq 100 e-minis %0,05 geriledi. Bu durum, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimlerini erteleyebileceği endişesini yansıtıyor.

Önceki hafta Fed yetkililerinden gelen şahin açıklamalar ve güçlü ekonomik veriler, Fed'in faiz indirimlerine ihtiyaç duymayabileceği şeklinde yorumlanmıştı. Bu durum, Haziran ayında ilk faiz indirimi olasılığını %58'den %48'e düşürdü.

10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak yatırımcıların risk iştahını olumsuz etkiledi.

Yatırımcılar, Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee ve Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'nin yorumlarını ve Mart ayı ABD tüketici fiyat enflasyonu (TÜFE) verilerini bekliyor.

Ayrıca, Fed'in son toplantısının tutanakları da bu hafta yakından takip edilecek.

Bu hafta, JPMorgan Chase & Co, Citigroup ve Wells Fargo & Co gibi bankacılık devleri ilk çeyrek kazançlarını açıklayacak. Varlık yöneticisi BlackRock ve Delta Air Lines da üç aylık rakamlarını bu hafta açıklayacak.

Tesla, CEO Elon Musk'ın Robotaxi'yi tanıtmayı planladığını açıklamasının ardından piyasa öncesi işlemlerde %3,4 arttı.

Kripto para ve blok zinciri ile ilgili hisse senetleri, yükselen bitcoin fiyatlarına paralel olarak kazançlar yaşadı. Coinbase Global, Marathon Digital ve MicroStrategy %5,7 ile %11,9 arasında değişen artışlar kaydetti.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co'nun (TSMC) ABD'de listelenen hisseleri de, ABD Ticaret Bakanlığı'nın şirketin ABD birimine 6,6 milyar dolar sübvansiyon verdiğini açıklamasının ardından %1,3 oranında yükseldi.

 

İlgili Haberler