Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

New York borsası vadeli işlemleri enflasyon verilerinin odağında düşüşte

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri, faiz indirimi umutlarını ve rekor kıran piyasa rallisini teste tabi tutabilecek bir enflasyon verisi öncesinde Cuma günü geriledi

Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri %0,3 düşerken, S&P 500 vadeli işlemleri, hisse senetlerinin keskin bir satıştan toparlanmasına öncülük ettikten sonra dünkü kapınışının hemen altında seyretti. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 vadeli kontratları da çok az kayıp yaşadı.

Rallide dün yaşanan duraklamaya rağmen, Cuma günü hisse senetlerinin sekizinci hafta üst üste kazanç elde etmesi - yükselişlerin hafif olması muhtemel olsa bile - hala mümkün. S&P 500, yatırımcıların Federal Rezerv'in yakında borçlanma maliyetlerini düşürmeye başlayacağına olan inancı sayesinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmayı hedefliyor.

Ancak Fed'in dikkat ettiği enflasyon ölçütü olan PCE fiyat endeksinin son açıklanacak verisi, bu beklentilerin temelini oluşturan soğumayı desteklemezse hesapların yeniden yapılmasına neden olabilir.

Nike (NKE) hisseleri, şirketin istihdamı azaltacağı ve zayıf tüketici harcamaları sayesinde satışların düşmesini beklediği uyarısının ardından piyasa öncesi işlemlerde %12 düştü. Diğer spor giyim üreticilerinin hisseleri de gelir tahminlerinin düşürülmesinin ardından geriledi.

 

İlgili Haberler