Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya nasıl başlayacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftaya nasıl başlayacak

Dow e-minis 112 puan ya da %0,32, S&P 500 e-minis 20,25 puan ya da %0,46 ve Nasdaq 100 e-minis 89,75 puan ya da %0,61 artış gösterdi.

A+A-

New York borsasında endeks vadeli işlemleri, geçen haftaki sert satışların ardından, yatırımcıların Jackson Hole'da yapılacak merkez bankası politika yapıcıları toplantısından faiz oranlarına ilişkin daha fazla ipucu ve Nvidia'dan gelecek çeyrek sonuçlarını beklemesiyle Pazartesi günü yükseldi.

Dow e-minis 112 puan ya da %0,32, S&P 500 e-minis 20,25 puan ya da %0,46 ve Nasdaq 100 e-minis 89,75 puan ya da %0,61 artış gösterdi.

Enflasyondaki yavaşlama işaretleriyle bu yıl hisse senetlerindeki güçlü kazançlar Ağustos ayında teste tabi tutuldu ve S&P 500 Temmuz sonundaki gün içi en yüksek seviyesinden %5'ten fazla değer kaybetti.

Geçen hafta ABD ekonomisinin güçlü olduğuna dair yeni kanıtlar, Federal Rezerv'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutabileceği beklentilerini yeniden artırdı ve 10 yıllık Hazine getirisini Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkardı. Son olarak %4,296 seviyesinde bulunan 10 yıllık tahvil getirisi %4,338'i aşarsa 2007'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmış olacak.

Yatırımcılar şimdi, 24 Ağustos'ta Wyoming'deki Jackson Hole'da başlayacak olan merkez bankacıları toplantısında Cuma günü Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın yorumlarını merakla bekliyor.

CME Group'un Fedwatch aracına göre, yatırımcıların Eylül ayında faiz artırımlarına ara verileceğine dair bahisleri yaklaşık %89 seviyesinde bulunuyor. Üç ana ABD hisse senedi endeksi de geçen hafta, büyük teknoloji ve büyüme hisselerindeki kayıplar nedeniyle Nasdaq'ın öncülüğünde düşüş kaydetti.

Pazartesi günü, çürük büyüme hisseleri yükselişe geçti ve Tesla piyasa öncesi işlemlerde %3,2 yükselerek ilerlemeye öncülük etti.

Geçen hafta yaklaşık %6'lık kazançla megacap emsallerinden keskin bir şekilde daha iyi performans gösteren Nvidia, HSBC'nin hisse senedi fiyat hedefini Wall Street'teki ikinci en yüksek seviye olan 780 $'a yükseltmesiyle %2,2 yükseldi. Çip tasarımcısının Çarşamba günü çeyrek sonuçlarını açıkladığında tahminlerin üzerinde bir çeyrek geliri öngörmesi bekleniyor. Nvidia kazançları, yapay zeka potansiyeli konusundaki iyimserlikle beslenen bu yılki borsa rallisi için önemli bir gösterge olacak.

 

İlgili Haberler