Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik konuşmalar öncesi nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq kritik konuşmalar öncesi nasıl açılacak

ABD Vadeli İşlemleri, Powell'ın Kongre'deki Konuşması ve Ekonomik Veriler Öncesinde Yükselişte

A+A-

New York borsasında hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba günü, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de yapacağı konuşma ve yaklaşan ekonomik veri açıklamaları öncesinde yükseldi.

Dow e-minis 73 puan, S&P 500 e-minis 14,75 puan ve Nasdaq 100 e-minis 105,75 puan yükseldi. Powell'ın konuşması ve ekonomik veriler, piyasanın yönünü belirleyecek.

DünSalı günü Tesla ve Apple gibi büyük şirketlerin hisselerinde düşüş yaşanmıştı. 

Faiz Oranı Tahmini: Piyasa işlemcileri şu anda ilk faiz indiriminin Haziran ayında gerçekleşme olasılığını %69,1 olarak öngörüyor. Bu tahmin, 2024'ün başında faiz indirimi bekleyen önceki tahminlerden farklı.

Önemli Veriler: Yatırımcıların odağı, Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam raporu üzerinde. Gün içinde özel istihdam ve açık iş verileri de açıklanacak.

Teknoloji Hisseleri: Megacap ve teknoloji hisseleri sabah işlemlerinde yükseldi. Tesla bir önceki günkü düşüşün ardından toparlandı, Nvidia ise yükselmeye devam etti.

JD.com Hisseleri: Çin'in ABD'de listelenen JD.com hisseleri, şirketin dördüncü çeyrek gelirinin tahminleri aştığını ve hisse geri alım programını genişletmesinin ardından %11,9 yükseldi.

Kripto Para Bağlantılı Şirketler: Bitcoin'in yükselmesiyle Coinbase Global ve MicroStrategy hisseleri de yükseldi.

Siber Güvenlik: Siber güvenlik firması CrowdStrike Holdings, yıllık sonuçlar tahminlerini aşmasının ardından %24,3 arttı. Palo Alto Networks, Fortinet ve Zscaler gibi diğer siber güvenlik şirketlerinin hisseleri de yükseldi.

 

İlgili Haberler