Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, Meta depremi sonrası nasıl açılacak?

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, Meta depremi sonrası nasıl açılacak?

Meta'nın Zayıf Sonuçları Megacap Hisseleri Düşürdü, Fed Kararı Bekleniyor

A+A-

New York borsasında hisse senedi endeks vadeli işlemleri Perşembe günü düştü. Dow e-minis 5:40 ET'de 137 puan (%0,35) düşerken, S&P 500 e-minis ve Nasdaq 100 e-minis sırasıyla 27,5 puan (%0,54) ve 152,25 puan (%0,86) düştü. Facebook'un ana şirketi Meta Platforms'un zayıf çeyreklik sonuçları, yatırımcıları endişelendirirken, yatırımcılar bu hafta Federal Rezerv'in para politikası kararlarını etkileyebilecek önemli ekonomik verileri bekliyor.

Meta'nın Düşüşü Diğerlerini de Etkiledi

>>> İş Yatırım'ın en çok önerdiği 10 hisse ve kazanç potansiyelleri

 

Meta, piyasa öncesi işlemlerde %12,9 değer kaybetti. Şirket, daha yüksek giderler ve beklenenden daha düşük gelir tahminleri yayınladı. Bu durum, yapay zekanın (AI) artan maliyetlerinin potansiyel faydalardan daha ağır bastığı endişelerini artırdı.

Meta'daki kayıptan sosyal medya sektöründeki diğer şirketler de olumsuz etkilendi. Snap %4,8, Pinterest ise %4,3 değer kaybetti. Alphabet, Amazon.com ve Microsoft gibi diğer önde gelen büyüme hisseleri de %1,5 ila %2,7 arasında düşüş yaşadı.

XTB araştırma direktörü Kathleen Brooks, "Bu kazanç raporları, yapay zeka teknolojisini kendileri üretmek yerine kullanan büyük teknoloji şirketlerinin yapay zekadan gelir elde edip edemeyeceğini görmek için bir testti," dedi. Brooks bir araştırma notunda, "Bu bağlamda Meta'nın kazançları bir hayal kırıklığı oldu," diye ekledi.

Diğer Teknoloji Şirketlerinden de Zayıf Sonuçlar

Teknoloji sektöründen gelen diğer zayıf sonuçlar da piyasanın tedirginliğini artırdı. International Business Machines (IBM), HashiCorp'u 6,4 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın aldığını duyurduktan ve ilk çeyrek gelir tahminlerini tutturamadığı belli olduktan sonra %8,5 düştü. Dijital iş akışı şirketi ServiceNow da ikinci çeyrek için beklenenden daha düşük abonelik geliri tahmin ettikten sonra hisse senedi fiyatı %4,5 düştü.

 

>>> Bu 12 hisse bugün (25 Nisan 2024) hareketlenebilir

Fed'in Faiz Kararı Bekleniyor

Orta Doğu'daki jeopolitik gerginlikler ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin değişmesi hisse senedi piyasaları üzerinde baskı yarattı. Yatırımcılar, olası faiz indirimlerinin zamanlaması hakkında fikir edinmek için Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) endeksinin Cuma günkü açıklamasını merakla bekliyor

LSEG verilerine göre, para piyasaları şu anda Fed'in bu yıl sadece 42 baz puan (bps) faiz indirimi yapacağını fiyatlıyor ki bu da yılın başında öngörülen 150 baz puandan önemli bir düşüş anlamına geliyor.

Bugünün ekonomik takviminde, her ikisi de Doğu Saatiyle (ET) 8:30'da açıklanacak olan birinci çeyrek gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) verileri ve haftalık işsizlik başvuruları rakamları yer alıyor.

Ford Motor moralleri düzeltti

Ford Motor, piyasa öncesi %2,6'lık bir kazançla trendi tersine çevirdi. Otomobil üreticisinin, ticari araç bölümündeki güçlü performans ve hibrit araç satışlarındaki artışla desteklenen güçlü ilk çeyrek kazançları Wall Street'in beklentilerini aştı

Bu haber toplam 726 defa okunmuştur
İlgili Haberler