Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq önemli verilerin olduğu haftaya karışık başladı

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq önemli verilerin olduğu haftaya karışık başladı

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq bilançolar haftasında, borç tavanı ve enflasyon verilerinin de etkisiyle haftaya kararsız başladı

A+A-

ABD borsaları, önemli kurumsal kazanç raporlarını beklerken, enflasyon raporu ve yaklaşan borç tavanı tartışmaları ile dolu bir haftaya girdi. Pazartesi sabahı S&P 500 (%0,10 artış), Dow Jones Endüstriyel  (%0,18 artış) ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik endeksi (%0,10 düşüş) karışık bir açılış gördü.

Bölgesel banka hisseleri, özellikle PacWest Bancorp (PACW) hisseleri %30'a yakın bir artışla Cuma günkü rallisini sürdürdü. KBW bölgesel bankacılık endeksi (KRX) ise %2 arttı. Ancak PacWest hisseleri hala bir hafta öncesine göre %30 daha düşük seviyede.

Berkshire Hathaway'ın hafta sonu Nebraska'da düzenlenen yıllık hissedarlar toplantısının ardından, Berkshire hisseleri %1'den fazla arttı.

Tyson Foods'un (TSN) hisseleri %12'den fazla düştü. Şirket, yıllık satış tahminini 2 milyar dolar düşürdü ve birinci çeyrekte gelir ve hisse başına kazanç için Wall Street beklentilerini karşılayamadı.

f-008.jpg

ÖNE ÇIKAN ŞİRKET HABERLERİ

•Paypal Holding, bugün ABD piyasaları kapandıktan sonra 2023 yılının 1. çeyreğine ilişkin bilançosunu açıklayacak. Şirketin gelirlerinin 6.98 milyar dolar açıklanması beklenirken, şirketin hisse başına karının da 1.10 dolar gelmesi bekleniyor.

•Qualcomm Inc, araç kazalarını önlemeyi amaçlayan teknolojide kullanılan çipleri yapan İsrail'in Autotalks Ltd'yi satın alacağını açıkladı. Autotalks, yol güvenliğini artırmak için insanlı ve sürücüsüz araçlar için V2X iletişim teknolojisinde kullanılan özel çipler üretiyor.

•Boeing Ortak Proje Ofisi, daha önce imzalanan bir sözleşmede 482,3 milyon dolarlık sabit fiyatlı bir teşvik kazandı. Bu yenilemenin, Donanma için dört CMV-22B (Lot 27) uçağının üretimi ve teslimatını kapsağı belirtildi. Çalışmaların Haziran 2026'da tamamlanması bekleniyor ve ABD'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirileceği ifade edildi. Ödenecek olan meblağın 213,77 milyon dolarlık tutarı mali 2023 uçak tedarik fonlarından karşılanacağı belirtildi.

•Microsoft ve AMD, yapay zeka için Nvidia işlemcilerine bir alternatif oluşturmak için bir araya geldi. Microsoft, yapay zeka iş yükleri için yerleşik bir Microsoft işlemci üzerinde çip üreticisiyle birlikte çalışırken, AMD'nin çabalarını desteklemek için mali destek sağlayacak. Microsoft'un Athena olan çip projesi için 2 milyar dolar harcandığı belirtildi.

•Warren Buffett Cumartesi günü Apple Inc'in portföyündeki tüm şirketlerden daha iyi olduğunu söyledi. Warren Buffet’in şirketi Berkshire, Mart 2023 itibariyle bu hissede 151 milyar dolarlık alım yaparak 328 milyar dolarlık hisse portföyünün %46'sını oluşturdu. Berkshire yakın zamanda Apple'ın %5,6 hissesine sahip oldu ve Buffett daha fazlasını satın alabileceğini söyledi.

Bu haber toplam 1078 defa okunmuştur
İlgili Haberler