Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq seans ortasında kayıpta

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq seans ortasında kayıpta

ABD borsaları, enflasyon verileri öncesi düşük kar tahminleriyle düştü

A+A-

ABD hisse endeksleri, yarın açıklanacak kritik enflasyon okumasının öncesinde yatırımcıların temkinli davranması ve PayPal ile Apple tedarikçisi Skyworks gibi şirketlerin düşük kar tahminleriyle seans ortasında kayba geçti

PayPal Holdings (PYPL.O) hisseleri, şirketin marj tahminini düşürmesinin ardından %12 düşerek S&P 500 endeksindeki (.SPX) düşüşlere öncülük etti. Ayrıca Nasdaq Bileşik endeksindeki (.IXIC) en büyük kayıplar arasında yer aldı.

Skyworks Solutions Inc (SWKS.O) hisseleri, cari çeyrek gelir ve kar tahminlerinin beklentilerin altında olması nedeniyle %5.9 düştü.

Diğer Apple tedarikçileri olan Qualcomm (QCOM.O), Broadcom (AVGO.O), Qorvo (QRVO.O) ve Corning (GLW.N) hisseleri %1.2 ile %2 arasında değer kaybetti. Philadelphia SE Yarı İletken Endeksi (.SOX) %2.1 düşüş yaşadı.

Çarşamba günü merakla beklenen enflasyon verileri yayınlanacak. Tüketici fiyat endeksinin (CPI) Mart ayında %0.1 arttıktan sonra Nisan ayında %0.4 artması bekleniyor.

Hafta içerisinde üretici fiyatları, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve tüketici güven endeksi raporları da yayınlanacak.

İlgili Haberler