Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq üç günlük düşüşün ardından bugün nasıl açılacak

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq üç günlük düşüşün ardından bugün nasıl açılacak

New York borsasında vadeli işlemler şirket kazançlarının etkisiyle yükselişte

A+A-

New York borsasında endekslerin son 6 seanstır kayıp yamasına rağmen bugün hisse senedi vadeli işlemleri yükseliş trendine girdi.

Piyasa öncesi vadeli işlemlerde S&P 500 (^GSPC) vadeli işlemleri üç günlük düşüşün ardından yaklaşık %0,3 artarken, Dow Jones Endüstriyel Ortalama (^DJI) vadeli işlemleri %0,2 yükseldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 (^NDX) kontratları ise %0,2 değer kazandı. Endekslerin açılışını da yukarı yönlü yapması bekleniyor. 

New York borsasında endeksler son günlerde Orta Doğu'da artan gerginlik ve faiz indirimlerinin zamanlaması ve derinliği konusundaki belirsizlikler nedeniyle yıl başındaki yükselişlerini sürdürmekte zorlanıyordu.

Salı günü Federal Rezerv (FED) Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonla ilgili iyimser yorumları, bazı yatırımcıları Eylül ayındaki faiz indirimi beklentilerini Aralık'a ertelemeye itmişti.

Piyasa öncesi işlemlerde United Airlines (UAL) hisseleri, dünkü kapanış zilinden sonra açıklanan mali tabloların etkisiyle bugün %5 yükseldi.

Dünya çapındaki çip üreticilerinin en büyük ekipman tedarikçisi olan Hollandalı ASML, sipariş tahminlerini tutturamayınca yüzde 4 geriledi.

Çarşamba günü gündemde Abbott Labs (ABT), Citizens Financial Group (CFG) ve US Bankcorp (USB) gibi şirketlerin güncellemeleri var.

 

İlgili Haberler