Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler anlaşma ile yükselişe geçti

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler anlaşma ile yükselişe geçti

ABD hisse senedi vadeli işlemleri borç tavanı anlaşmasının ardından yükselişe geçti.

A+A-

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, 31,4 trilyon dolarlık borç limitini kaldırmak ve olası bir felaketi önlemek için bir anlaşmaya varılmasının ardından tatil ticaretinde yükseldi.

Saat 07:32 ET (11:32 GMT) itibariyle Dow vadeli kontratları 60 puan veya %0,18, S&P 500 vadeli kontratları 10 puan veya %0,23 ve Nasdaq 100 vadeli kontratları 57 puan veya %0,39 yükseldi. 

ABD'de borsalar pazartesi günü Anma Günü nedeniyle kapalı olacak.

Uzun süren siyasi çekişmelerin ardından hafta sonu Başkan Biden ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy tarafından varılan borç tavanı anlaşması, borç tavanını 2025 yılına kadar yükseltecek ve önümüzdeki iki yıl boyunca savunma dışı harcamaları sınırlayacak.

Hem Biden hem de McCarthy anlaşmanın bir uzlaşma ürünü olduğunu söylerken, anlaşmanın şartları şimdiden kendi partilerinin bazı üyelerinden tepki aldı.

Özgürlük Grubu olarak adlandırılan ve katı muhafazakar Cumhuriyetçilerden oluşan grup, anlaşmayı bir dizi derin harcama kesintisi içermediği için eleştirdi. Sol görüşlü Demokratlar ise Biden'ı çok fazla kilit konuda taviz verdiği için eleştirdi.

Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi ve Demokratların kontrolündeki Senato'nun bu hafta içinde anlaşmayı oylaması bekleniyor. Bu arada zaman, Hazine Bakanlığı'nın federal hükümetin tüm faturalarını ödeyecek parasının tükenmesini beklediği 5 Haziran'a doğru ilerlemeye devam ediyor.

İlgili Haberler