Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler düşüşte

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler düşüşte

New York borsası vadeli işlemlerde, ABD borç tavanı konusundaki kaygılarla düşüşte

A+A-

Salı günü açılış öncesi ABD hisse senedi vadeli işlemleri, borç tavanı konusundaki müzakerelere odaklanan yatırımcılar nedeniyle düşüş yaşadı. Günün ilerleyen saatlerinde görüşmelerin tekrar başlaması bekleniyor.

Standart & Poor's 500 (S&P 500) vadeli işlemleri %0,12, Dow Jones Endüstriyel Ortalama (Dow Jones Industrial Average) ise %0,33 azaldı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite ise sabit kaldı.

Wall Street, borç tavanı meselesiyle ilgili çözüme yönelik hareket belirtileri takip ediyor. ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin Salı öğleden sonra Washington'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Bu toplantı, Hazine Sekreteri Janet Yellen'ın Pazartesi günü yaptığı uyarının ardından geliyor. Eğer Kongre, borç limitini önümüzdeki ayın başlarına kadar yükseltmez veya askıya almazsa, ABD'nin borçlarını ödemede temerrüde düşme riski 1 Haziran'da başlayabilir.

Salı günkü toplantıya Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell ve Temsilciler Meclisi Demokrat Lideri Hakeem Jeffries katılacak. Bu toplantı, geçen hafta bir çözüm üretmeyen Beyaz Saray toplantısının ardından geliyor.

Yatırımcılar bugün açıklanacak perakende satış verilerine odaklanacak. Bloomberg tarafından anketi yapılan ekonomistler, Nisan ayında %0,8 büyüme bekliyor.

Ayrıca Wall Street’in gündeminde Walmart (WMT) ve Target (TGT) gibi perakendeciler ile Çin'in teknoloji devleri Alibaba (BABA) ve Tencent (TCEHY)’den gelecek bilançolar da var.

Washington'da, Silicon Valley Bank ve Signature Bank eski yöneticilerinin bugün Senato'da ifade verecekleri öngörülüyor.

Eski Silicon Valley Bank CEO'su Greg Becker, hazırlıklı ifadesini yayınladı. Bankanın başarısızlığı için özür dileyeceğini ve bunun "kişisel ve profesyonel olarak yıkıcı" olduğunu belirtti ve "Gerçekten üzgünüm" ifadesini kullandı.

Bölgesel banka hisseleri Salı sabahı öncesi işlemlerde karışık seyretti. PacWest Bancorp (PACW) hisseleri düşerken, Western Alliance Bancorporation (WAL) hisseleri %3'ten fazla arttı.

Tekil hisse hareketlerine bakıldığında, Horizon Therapeutics (HZNP) hisseleri, Federal Ticaret Komisyonu'nun Salı günü en erken Amgen's (AMGN) ilaç üreticisini satın alma anlaşmasını engellemek için dava açmaya hazırlandığı haberlerinin ardından %17 düştü.

Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'i, Bank of America'ya (BAC) olan bağlılığını artırdı ve Capital One'da (COF) yeni hisse satın aldı. COF, Salı sabahı %5'in üzerinde arttı.

 

 

İlgili Haberler