Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler görüşmeleri bekliyor

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeliler görüşmeleri bekliyor

Borç tavanı görüşmeleri sürerken vadeli işlemler yatay seyrediyor, enflasyon verileri odak noktasında.

A+A-

Wall Street endeks vadeli işlemleri, yatırımcıların bir miktar ilerleme kaydetmiş gibi görünen ABD borç tavanı görüşmeleri devam ederken pozisyon almaktan kaçınması ve aynı zamanda önemli bir enflasyon verisini beklemesiyle Cuma günü çok az değişiklik gösterdi.

Birkaç tur müzakerenin ardından Başkan Joe Biden ve Kongre'nin önde gelen Cumhuriyetçilerinden Kevin McCarthy, hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç limitini iki yıllığına yükseltecek ve çoğu kalemdeki harcamaları sınırlayacak bir anlaşmaya yaklaşıyor.

S&P 500 endeksi ve Dow Jones Industrial Average, 1 Haziran'daki son tarih yaklaşırken Washington'daki borç tavanı görüşmelerinin sürüncemede kalması nedeniyle iki ayı aşkın bir süredir en kötü haftalık performansını sergileme yolunda ilerliyor.

Dow beş seans üst üste düştü.

Bu arada yatırımcılar, Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olarak kabul edilen Ticaret Bakanlığı'nın Nisan ayı kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi rakamlarını bekliyor. 

Volatil gıda ve enerji bileşenleri hariç tutulduğunda, PCE fiyat endeksinin geçen ay %0,3 artarak Mart ayıyla aynı seviyede gerçekleşmesi bekleniyor.

Rakamlar, Fed'in agresif sıkılaştırma kampanyasının tüketici harcamaları üzerindeki etkisine açıklık getirecek çünkü yüksek enflasyondan etkilenen Amerikalılar artan fiyatlara giderek daha duyarlı hale geliyor.

Dow e-minis 54 puan ya da %0,16, S&P 500 e-minis 6 puan ya da %0,14 düşerken Nasdaq 100 e-minis 3 puan ya da %0,02 yükseldi.

 

İlgili Haberler