Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ın gündeminde neler var

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ın gündeminde neler var

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ın bugünkü gündeminin en önemli maddesi FED Başkanı Powell'ın konuşması olacak

A+A-

New York borsası 2024'e yapay zeka rüzgarı ile hızlı bir başlangıç yapıp zirveleri yeniledikten sonra bekleyişe geçti.  Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta dün yaşanan kayıptan sonra bugünün gündeminin en önemli maddesi,  Fed Başkanı Powell’ın Temsilciler Meclisi’nde yarı yıllık rapor sunumu ve konuşması olacak.

Yatırım Finansman tarafından hazırlanan "Yurtdışı Piyasalar Bülteni"ne göre küresel piyasalarda beklentiler ve gündem maddeleri şöyle: 

ABD endeksleri ana zirvelerden kısa vadeli satışlarla karşılaşsa da 5000 üzerindeki S&P bizim için risk iştahının yüksek olduğunun teyidi. Yine de temel tarafta yüksek çarpanla işlem gören ABD endeksleri ana zirvelerde yorulmaya devam ediyor. Veri akışındaki bozulma da Fed beklentilerini yumuşatmaya başladı. Haziran ayı ilk faiz indirimi olarak piyasa tarafından da kabul gördü fakat yeni fiyatlama yıl içerisinde daha fazla faiz indirimine işaret ediyor.

 Ekonomik takvimde bugün: Euro Bölgesi’nde Ocak ayı perakende satışlar (13:00) açıklanacak. ABD’de ise bugün haftalık mortgage başvuruları (15:00), Şubat ayı ADP özel sektör istihdamı (16:15), Ocak ayı açık iş pozisyon sayısı (18:00) ve Ocak ayı toptan eşya stokları (18:00) izlenebilir. Ayrıca bugün Fed Başkanı Powell’ın Temsilciler Meclisi’nde yarı yıllık rapor sunumu ve konuşması (18:00) önem arz ediyor. Powell, yarın ise Senato’da sunum ve konuşma gerçekleştirecek. Son olarak Fed bugün Bej Kitap Raporunu (22:00) yayımlayacak.

 Küresel piyasaların odağında bugün Powell’ın konuşmasının olduğunu belirtebiliriz. Özellikle yarı yıllık rapor sunumunda enflasyona ilişkin değerlendirmeler ve yılın kalan yarısı için öngörülere yer verilmesi ile birlikte Powell’dan Haziran ayında faiz indirimini teyit eden bir mesaj almamız halinde değerli metal piyasalarında zirvelerden geri çekilmeler yerini yeniden yükseliş yönlü işlemlere bırakabilir. Dolar Endeksi’nde dar bant hareketinin öne çıkması döviz çiftlerini desteklemeye devam ediyor. Önceki gün Euro Bölgesi hizmet PMI verisinin büyüme bölgesinde açıklanması ile birlikte EURUSD paritesinde gün içi yükseliş hız kazandı. Dolar endeksinde dar bant hareketi de Euro lehine fiyatlamaları destekliyor. 1,0795 desteği üzerinde yükseliş onayı alan paritede günlük grafikte sıkışma görülüyor. 1.0836 (10 - g ort) üzerinde dört saatlik kapanışların devamında 1.0875 – 1.0900 bandı kuvvetli direnç olarak karşımıza çıkıyor. 1.0836 altında 1.0795 – 1,0685 destek konumunda.

ABD Hisse Senedi Piyasalarında Son Gelişmeler

 CrowdStrike Holdings Inc (NASDAQ:CRWD) – 71,46 milyar $ piyasa değerine sahip siber güvenlik şirketi seans kapanışı ile birlikte finansallarını açıkladı. Konsensüs beklentisi şirketin 839,62 milyon $ gelire üzerinden pay başına 0,83 $ hisse başına kâr bildirmesi yönündeydi. Şirket yıllık bazda %32,61 artışla 845,3 milyon $ gelir üzerinden 0,95 $ hisse başına kâr açıkladı. FAVÖK %13,21 pozitif sapma ile 249,97 milyon $ olarak bildirildi. Bilançonun ardından CFO Podbere, 2030/12 aylık finansallarında 10 milyar $ gelir hedeflediklerini belirtti. Şirket, ayrıca, ilk çeyrekte 899 milyon $ konsensüs tahmininin üzerinde, 902 milyon ila 906 milyon $ arasında gelir öngörüyor. CRWD hisseleri seans kapanışının ardından %23,35 yükseldi.

 JD.com Inc Adr (NASDAQ:JD) – Çin merkezli e-ticaret şirketi ilk çeyrekte hisse başına 4,51 Yen olan analist tahminlerine kıyasla 4,60 Yen kâr açıkladı. Çeyrek geliri, 299,7 milyar Yen'lik konsensüs tahminine kıyasla 300,2 Milyar Yen olarak gerçekleşti. Şirketin ABD’de işlem gören payları seans kapanışının ardından %1,49 yükselişte.

 JetBlue Airways Corp (NASDAQ:JBLU) – ABD merkezli havayolu şirketi, bir diğer emsali olan Spirit Airlines (SAVE) ile birleşme sürecinde antitröst davası açılmasının ardından anlaşmayı feshedeceklerini duyurdu. Ocak ayında açılan davanın ardından gelen kararla birlikte JBLU hisseleri %7’nin üzerinde değer kazanırken SAVE hisse senedi %5,03 düşüşte.

 Nordstorm (NYSE:JWN) – Lüks moda perakende şirkti, artan enflasyonist baskıları gerekçe göstererek cari çeyrek için tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Şirket, talep tarafında da beklentinin altında bir yavaşlama olduğunun altını çizdi. Şirket, analistlerin %0,04'lük artış tahminlerine kıyasla 2024 gelirinin %2 düşüş ile %1 artış arasında olmasını bekliyor. Nordstrom, hisse başına yıllık kârın 1,65 ile 2,05 $ arasında olacağını tahmin ederken, analistler 1,98 $ kâr öngörüyordu. Öte yandan Nordstrom'un dördüncü çeyrekteki 4,42 milyar $’lık toplam geliri, büyük ölçüde tatil sezonunda koşu ayakkabıları ve güzellik ürünlerine yönelik güçlü talebin etkisiyle 4,39 milyar $ konsensüs tahminlerini aştı. JWN hisse senedi seans kapanışının ardından %9’un üzerinde düşüşte.

İlgili Haberler