Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta güne başlarken öne çıkanlar

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta güne başlarken öne çıkanlar

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem gününde yükselişle kapattı, peki ikinci işlem gününde ne olacak

A+A-

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq haftanın ilk işlem gününde yükselişle kapandıktan sonra FED odaklı haftada ikinci işlem gününe hazırlanıyor. Finans Yatırım'ın hazırladığı günün öne çıkan hisseleri ve gelişmeleri şöyle:

Güne Başlarken Öne Çıkanlar

 Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD) 155.39 milyar $ piyasa değerine sahip yarı iletken devi şirket, Intel’in beklentileri aşan 3Ç23 bilançosu sonrasında bugün seans kapanışı ile birlikte 3Ç23 finansallarını açıklayacak. Gelirin, MI300 işlemci kartları ve Genoa işlemciler tarafından desteklenmesi bekleniyor. Konsensüs beklentisi, 5,70 milyar $ gelir üzerinden 0,67 $ hisse başına kâr bildirilmesi yönünde. Beklentilere paralel bir rapor yıllık bazda gelirde %3,5’lik ılımlı bir artışa işaret edecek. Teknik olarak, ikili dip seviyesi olan 92,49 $ desteği üzerine tepki veren hissede bu seviye üzerinde 98,65 – 102,35 $ bandı kısa vadeli direnç olarak izlenebilir. 92,49 $ Fibo %50 seviyesine denk gelmesi ile de trend değişimi açısından kritik destek olarak izlenebilir. Olası düşüş yönlü işlemlerde 90,60 $ destek konumunda. Hisse için Bloomberg’ten alınan konsensüs fiyat hedefi 137.59 $ ile %43.1 potansiyel getiriye işaret ediyor.

 Amphenol Corporation (NYSE:APH)  47,85 milyar $ piyasa değerine sahip Amphenol, elektronik fiber optik konektörlerin ve kabloların ara bağlantı sistemlerinin önemli bir üreticisidir. Şirket, 25 Ekim’de açıkladığı finansallarında yıllık bazda %8.47 artışla 3,20 milyar $ gelir üzerinden 0,78 $ hisse başına kâr bildirdi. Beklenti üstü finansalların ardından birçok Wall Street kurumu şirket için hedef fiyat revizyonuna gitti. Konsensüs fiyat beklentisi ise 92,46 $ ile %15.6 potansiyel getiriye işaret ediyor. Hissede Fibo %61.8 (78.96) üzerine sıçrama görülüyor. Pullback sonrası ana ortalamalar üzerinde kalıcılık isteği mevcut. Yukarıda 81.10 – 84.40 $ bandı direnç konumunda

Hisse Senedi Piyasalarında Son Gelişmeler

 General Motors (NYSE:GM) - Stellantis ve Ford’un ardından General Motors da UAW ile geçici anlaşmaya gitti. Sözleşme, GM'nin parça fabrikaları, yedek parça depoları ve elektrikli araç aküsü operasyonları gibi birimlerde daha düşük ücretli UAW işçisi grupları oluşturmaya yönelik çabalarını tersine çeviriyor.

 Alibaba Group Holdings Ltd ADR (NYSE:BABA) - Alibaba, yapay zeka (AI) modeli Tongyi Qianwen'i güncellediğini ve sektöre özel bir dizi yapay zeka modeli eliştirdiğini bildirdi. Alibaba'nın bulut bilişim segmenti, Hangzhou'daki yıllık konferansında, Tongyi Qianwen 2.0'ın dünyanın en güçlü AI modellerinden biri haline geldiğini bildirdi. Ayrıca şirket eğlence, finans, sağlık ve hukuk endüstrileri için sekiz yapay zeka modelini piyasaya sürdüğünü açıkladı. Güncelleme, modelin ilk piyasaya sürülmesinden yalnızca altı ay sonra gerçekleşti. Konferansta Başkan Joe Tsai ayrıca Çin'deki yapay zeka modellerinin yaklaşık yarısının artık Alibaba Cloud'da çalıştığını açıkladı. Alibaba'nın yapay zeka model paylaşım platformu ModelScope'un şu anda 2.300 model ve 2,7 milyon geliştiriciye sahip.

 Public Storage (NYSE: PSA) - Gayrimenkul yatırım ortaklığı, kendi depolama tesislerindeki artan doluluk nedeniyle gelir büyümesi ve hisse başına operasyondan elde edilen temel kâr (FFO) için tüm yıl görünümünü yükseltti. ABD'nin 40 eyaletinde 3.028 kişisel depolama tesisi bulunan GYO, şu anda tüm yıl için %4,00 ile %4,75 arasında gelir artışı öngörüyor. Şirket, üçüncü çeyrekte FFO'sunun hisse başına 4,10 $’dan 4,33 $’a yükseldiğini bildirdi. Portföy geliri, geçen yılki 848.596 $'a kıyasla üçüncü çeyrekte 869.715 $'a yükseldi.

 Panasonic (TYO:6752) - Tesla'nın, uzun vadeli pil işbirlikçisi olan Japon teknoloji şirketi Panasonic, üretiminin yaklaşık %20'sini oluşturan yerli elektrikli araç (EV) pil üretiminde %60'lık önemli bir azalma duyurdu. Karar, elektrikli araçlara olan talebin azalmasının ardından geldi. Mevcut pil rezervlerini azaltmak için birçok üretim hattı halihazırda durduruldu. CFO Hirokazu Umeda, bu azalmanın muhtemelen Mart 2024'e kadar devam edeceğini öngörüyor. Bu yavaşlamanın daha geniş EV üretimi ve tedarik zinciri üzerindeki etkisi ise belirsizliğini koruyor. Tüketici talebinin azalması nedeniyle Japonya'daki elektrikli araç pili üretiminde kesinti yaptığını duyurmasına rağmen Panasonic, ABD Enflasyon Azaltma Yasası'ndan gelen vergi kredisinden yararlanan ABD'li müşterileri sayesinde satışlarının%1 artışla 476 milyar Yen’e (3 milyar $) ulaştığını duyurdu.

İlgili Haberler