Dow Jones,S&P 500 ve Nasdaq haftanın ikinci işlem gününde nasıl açılacak

Dow Jones,S&P 500 ve Nasdaq haftanın ikinci işlem gününde nasıl açılacak

Dow Jones,S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri, Hazine getirilerinin düşüşü ve Fed'in yaklaşan politika kararına öncesinde yükseldi.

A+A-

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri, Hazine getirilerinin düşüşü ve yatırımcıların Federal Rezerv'in yaklaşan politika kararına hazırlanmasıyla Salı günü yükseldi.

S&P 500 vadeli işlemleri %0,2 artarak Pazartesi günkü %1,2'lik kazancını genişletme yolunda ilerlerken, Dow Jones Industrial Average vadeli işlemleri de yaklaşık %0,2 arttı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 kontratları ise dünkü kapanışının hemen üzerinde seyretti.

ABD Hazinesi'nin hükümetin dördüncü çeyrekte ne kadar borçlanmaya ihtiyaç duyacağına dair tahminini düşürmesinin ardından tahviller yükseldi ve hisse senetleri üzerindeki baskıyı bir miktar hafifletti. 10 yıllık Hazine tahvili %4,83 civarında işlem görerek iki haftalık aralığının dibine yaklaştı.

Fed politika yapıcıları, sıkılaştırıcı etkisi göz önüne alındığında, Hazine getirilerindeki son artışın karar vermelerinde bir faktör olabileceğini ima ettiler. Yatırımcılar, çoğu analistin beklediği gibi merkez bankasının faiz oranlarını sabit tutup tutmayacağına ya da Salı günü başlayacak toplantıda artırıp artırmayacağına odaklanmış durumda. Karar Çarşamba günü açıklanacak.

İlgili Haberler