Dow Jones, yeni rekora koşuyor, New York borsası nasıl açılacak

Dow Jones, yeni rekora koşuyor, New York borsası nasıl açılacak

New York borsası endeks vadeli işlemleri, Fed'in faiz indirimi sinyali sonrası yükseldi

A+A-

New York borsası vadeli işlemleri Cuma günü yükseldi ve Dow Jones Endüstriyel Ortalama, Fed'in 2024'te daha fazla faiz indirimi sinyali vermesi sonrası üst üste üçüncü kez rekor kırmaya hazırlanıyor.

Dow vadeli işlemleri, mavi çip endeksinin Perşembe günü tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapanmasının ardından %0,3 veya yaklaşık 100 puan yükseldi. S&P 500 vadeli işlemleri %0,2 yükselirken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 vadeli işlemleri %0,3 arttı.

Fed'in bu haftaki toplantısında, enflasyonla mücadele kampanyasının ilgi gördüğünü kabul etmesi ve 2024'te daha fazla faiz indirimi sinyali vermesi, piyasaları sevindirmişti. Bu durum, ABD hisse senetlerinde rekor kıran bir rallinin başlamasına yardımcı oldu ve ana endeksler üst üste altı kazanç seansı gerçekleştirdi.

Ancak, bazı gözlemciler, piyasaların durummu abartabilecği konusunda uyarıda bulunuyor. Fed'in aksine, Avrupa'daki merkez bankaları politikanın gevşetilmesine yönelik umutları kırdı.

Bu arada, Cuma günü yaklaşık 5 trilyon dolarlık ABD hisse senedi opsiyonunun vadesi dolacak. Bazı analistlere göre, en az 20 yıldır bu türden en büyük vade dolumu, herhangi bir geri çekilmeyi engelleyebilir.

Öte yandan petrol, Ekim ayından bu yana ilk haftalık kazancını elde etme yolunda ilerleyerek ve dolardaki Fed destekli düşüşün etkisiyle yükselişe geçti. West Texas Intermediate (CL=F) vadeli işlemleri varil başına yaklaşık 72$'dan işlem görürken, Brent ham petrol vadeli işlemleri (BZ=F) önceki iki seansta %4'ten fazla yükseldikten sonra varil başına yaklaşık 77$'dan alınıp satılıyor

İlgili Haberler