ECB Yönetim Kurulu üyesi faiz indirimi için erken dedi

ECB Yönetim Kurulu üyesi faiz indirimi için erken dedi

ECB Yönetim Konseyi üyesi Martins Kazaks, faiz indirimi için ekonomik beklentilerde dramatik dönüşün gerekli olduğunu söyledi.

A+A-

ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Letonya Merkez Bankası Başkanı Martins Kazaks'a göre Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmesi için bölgenin ekonomik beklentilerinde "çok dramatik bir dönüş" görmesi gerekiyor.

Euro bölgesi enflasyonunun son iki yılın en düşük seviyesine gerilediğini gösteren verilerin ardından konuşan Kazaks, böyle bir hamleyi düşünmek için faaliyetlerde keskin bir düşüş veya işsizlikte bir sıçrama gerekebileceğini söyledi.

Kazaks, "Faiz indirimlerini tartışmaya gerek yok" dedi. Borçlanma maliyetlerinde 2024'ün ilk yarısında bir düşüş "benim görüşüme göre mevcut makro görünümle tutarsız olacaktır - ancak belirsizlik elbette yüksek olmaya devam ediyor" dedi.

Euro döneminin en kötü fiyat artışına karşı verilen savaşın henüz kazanılmadığını belirten Kazaks, "Önümüzdeki yolculuk muhtemelen inişli çıkışlı olacak" dedi. Kazaks, "Evet, enflasyon oranlarında keskin bir düşüş gördük, ancak hala %2'nin çok üzerinde. Enflasyonun geçmişte gördüğümüzden daha yüksek seviyelerde kalıcı hale gelme riskleri elbette hala var, ancak %2'de değil" diye konuştu.

İlgili Haberler