Avrupa Merkez Bankasฤฑ Yรถnetim Kurulu รผyesi Sabine Lautenschlaeger ECB’nin faizleri artฤฑrmadan รถnce enflasyonun yรผzde 2’nin hemen altฤฑnda bulunan hedef seviyede istikrarlฤฑ bir ลekilde kalacaฤฤฑndan emin olunmasฤฑ gerektiฤini ancak tahvil alฤฑm programฤฑnฤฑn bu yฤฑlฤฑn sona ermesinden hemen รถnce daraltฤฑlabileceฤini dile getirdi.
Pazar gรผnรผ bir Alman radyosunda konuลan Lautenschealeger, enflasyonun yalnฤฑzc a bir aylฤฑฤฤฑna hedef seviyeye yaklaลtฤฑฤฤฑnฤฑn gรถrรผldรผฤรผnรผ ve bunun memnuniyet verici bir geliลme olduฤunu ancak รถnemli olanฤฑn enflasyonun bu seviyede istikrar kazanฤฑp kazanmadฤฑฤฤฑnฤฑn gรถrรผlmesi olduฤunu dile getirdi.
Lautenschlaeger sรถzlerini ลรถyle sรผrdรผrdรผ: “Ocak ayฤฑ iรงin henรผz emin deฤiliz ama Aralฤฑk ayฤฑnda enflasyondaki yรผkseliล bรผyรผk รถlรงรผde yakฤฑt fiyatlarฤฑnda ve baz etkisinden kaynaklandฤฑ. Bu nedenle enflasyonun bir trend olarak yukarฤฑya dรถndรผฤรผnรผn gรถrรผlmesi kesin olarak รงok รถnemli. Bu durumda emin olmak iรงin bir kaรง ay daha bekleyebilirz sanฤฑrฤฑm”







