Eczanelerin raflarında birçok ilaç yok

Eczanelerin raflarında birçok ilaç yok

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlık Bakanlığı ile ilaç firmaları arasında sabitlenen döviz kuru nedeniyle eczane raflarında ilaç bulunmadığını belirtti.

A+A-

Sağlık Bakanlığı ile ilaç firmaları arasında sabitlenen döviz kuru nedeniyle eczane raflarında ilaç bulunmadığını belirten CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “İlaca erişimde her yıl aynı sorun yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı sorunu yalnızca izlemekle yetiniyor” dedi.

Birgün'ün haberine göre Sağlık Bakanlığı Fiyat Değerlendirme Komisyonunun ilaç kurunu belirleyeceği şubat ayının 3’üncü haftası öncesi eczanelerde vatandaşın ilaca ulaşmakta zorluk çektiğini belirten Bulut “21 Şubat itibarıyla yürürlüğe girmesi beklenen güncelleme ile ilaçta avro/TL kurunun yüzde 37.4 oranında bir artışla 6.36 seviyesinde sabitleneceği bekleniyor. Bu yüzden eczanelere ilaç firmaları tarafından göstermelik olarak 1-2 kutu ilaç gönderiliyor” diye konuştu.

Mevcut durumda ilaçların fiyatlandırmasında kullanılan avro kuru 4.57 TL olduğunu ancak güncel kurun 15 TL olduğunu hatırlatan Bulut şunları söyledi: “İlaç firmaları ve depolar ilacı zamlı satmak için elindeki ilacı depolara göndermiyor. Halk sağlığı tehlike altına atılıyor. Piyasada bulunmayan ilaç sayısı hızla artıyor. Piyasada bulunmayan ilaçlar kurun belirlenmesinin ardından birden ‘mucizevi’ bir şekilde ortaya çıkıyor. Her fırsatta eczaneleri denetleyen Bakanlık, biraz da buraları denetlemeli.”


Etiketler : , ,
İlgili Haberler