Elon Musk, insanlı Mars yolculukları için tarih verdi

Elon Musk, insanlı Mars yolculukları için tarih verdi

SpaceX CEO'su Elon Musk, ilk insanlı MARS yolculukları için yeni açıklamalarda bulundu. Musk, yolculuğun en önemli zaman faktörünün uzay araçları ile ilgili olduğunu söylüyor.

A+A-

Popcast yayıncısı Lex Fridman’ın Elon Musk ile gerçekleştirdiği röportajda, insanlı Kızıl Gezegen yolculuklarının başlangıç tarihi hakkında yeni bilgiler paylaşıldı.

Starship'in geliştirilmesi büyük rol oynayacak

Bilindiği üzere SpaceX kurucusu Elon Musk, Starlink uzaydan internet projesine ve uzay yolculuklarında görev alacak Starship'in geliştirilmesine büyük yatırımlar gerçekleştiriyor. Fridman’ın Kızıl Gezegen’e ilk insanın ne zaman gideceği sorularına Musk, ''en iyi durumun yaklaşık 5 yıl olacağını ve en kötü durumun ise 10 yıla yakın olacağını'' söyledi.

İnsanları Mars’a göndermenin en belirleyici faktörünün, yolculuk yapılacak uzay aracının mühendisliği olduğunu dile getiren Musk, Starship’in, şimdiye kadar yapılmış en karmaşık ve gelişmiş roket olduğunu ve temel gereksinimin ton başına olan maliyeti en aza indirmek olduğunu söyledi.

Yolculuklar için paranın sınırlayıcı bir faktör olduğunu düşünen Elon Musk, sadece bayrak yerleştirmenin ve ayak izleri almanın yanı sıra Mars'ta bir uzay üssü inşa etmeyi planlıyor. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler