Elon Musk: Tesla'da benden habersiz hiç kimse işe alınmayacak

Elon Musk: Tesla'da benden habersiz hiç kimse işe alınmayacak

Tesla CEO'su Elon Musk, işe alım noktasında tek yetkilinin kendisi olduğunu, şirket bünyesinde onaylamadığı hiçbir yeni işe alım yapılamayacağını açıkladı.

A+A-

Reuters tarafından görülen e-postanın bir kopyasına göre Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin, yükleniciler de dahil olmak üzere, şahsen onaylamadığı hiçbir yeni işe alım yapamayacağını söyledi.

E-postaya göre Musk, yöneticilerden kendisine haftalık olarak işe alım taleplerinin bir listesini göndermelerini isterken, aynı zamanda bu tür talepleri göndermeden önce "dikkatlice düşünmeleri" konusunda uyarıda bulundu.

Musk Pazartesi günü gönderdiği e-postada "Benim e-posta onayımı alana kadar hiç kimse Tesla'ya yüklenici olarak bile katılamaz" dedi.

Geçen ay şirket, talebi canlandırmak ve artan rekabeti savuşturmak için ABD ve Çin gibi pazarlarda agresif bir şekilde fiyatları düşürürken, son iki yılın en düşük çeyrek brüt kar marjını açıkladı ve piyasa tahminlerini kaçırdı.

Musk geçtiğimiz hafta eski NBCUniversal reklam şefi Linda Yaccarino'yu Twitter'ın yeni CEO'su olarak atadı. Cuma günü yaptığı açıklamada, Yaccarino'yu işe almasının Tesla'yı yönetmek için daha fazla zaman harcamasına izin vereceğini söyledi.

Milyarderin Salı günü otomobil üreticisinin Austin, Teksas'taki genel merkezinde yapılacak yıllık toplantısında Tesla hissedarlarına hitap etmesi bekleniyor.

İlgili Haberler