Elon Musk Tesla'nın yeni fabrikası için gözünü Hindistan'a dikti

Elon Musk Tesla'nın yeni fabrikası için gözünü Hindistan'a dikti

Tesla İcra Kurulu Başkanı Elon Musk Salı günü yaptığı açıklamada, otomobil üreticisinin bu yılın sonuna kadar yeni bir fabrika için yer belirleyeceğini söyledi. Musk'ın tercihi ise Hindistan'dan yana.

A+A-

Tesla yeni fabrika arayışında. Wall Street Journal'dan Thorold Barker bir etkinlikte Musk'a Hindistan'ın bu fabrika için uygun olup olmadığı sorusuna "Kesinlikle" yanıtını aldı.

Ülkenin teknolojiden sorumlu bakan yardımcısı geçen hafta Reuters'a verdiği bir röportajda Tesla'nın Hindistan'da bir üretim üssü kurma planları konusunda "ciddi" olduğunu söyledi.

Tesla bu yılın başlarında, Meksika'da bir gigafactory açacağını duyurmuştu.

Tesla, SpaceX, Twitter'ın CEO'su ve diğer birçok firmanın kurucusu olan Elon Musk, Salı günü detay vermeden oylarının çoğunu kontrol eden bir eğitim kurumu oluşturma fikrini ortaya attı.

Yönetim kuruluna bir halef belirlediğini, böylece bu kişinin "en kötü senaryoda" şirketi yönetebileceğini söyledi. Musk, "Yönetim kuruluna 'Bakın, beklenmedik bir şekilde bana bir şey olursa, görevi devralmak için önerim budur' dedim" dedi.

Tesla yönetim kurulu üyelerinden James Murdoch geçen yıl mahkemede verdiği ifadede, yatırımcıların Musk'ın Twitter ile dikkatinin dağılmasından endişe ettiği bir dönemde, Musk'ın elektrikli otomobil üreticisinin başına geçmesi için potansiyel bir halef belirlediğini söyledi. Musk kısa süre önce Twitter için yeni bir CEO belirlediğini duyurmuş ve Tesla'ya daha fazla odaklanacağını söylemişti.

İlgili Haberler