En düşük emekli aylığı 3 bin TL'ye çıkıyor

En düşük emekli aylığı 3 bin TL'ye çıkıyor

Emekliler için zam oranları netleşiyor. Halen 2 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığı yüzde 20 oranında arttırılarak 3 bin liraya çıkarılacak.

A+A-

Memur ve memur emeklilerine yönelik 3600 ek gösterge düzenlemesinin yer aldığı teklifte en düşük emekli aylıklarıyla ilgili madde de yer aldı. Teklife göre, halen 2 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığı yüzde 20 oranında arttırılarak 3 bin liraya çıkarılacak. En düşük emekli aylığı diğer emekli aylıkları gibi yüzde 40 civarında artırılmış olsaydı 3 bin 500 liraya yükselecekti.

Teklifte bir müjde de emekli polislere çıktı. Emekli aylığı ödenen polis memurlarından lise ve dengi öğrenime sahip olup emekli aylıklarıyla birlikte makam tazminatına hak kazanmamış olanlara her ay bin 200 TL ilave ödeme yapılacak.

Torba yasa teklifinde ayrıca imar affı düzenlemesi de yer alıyor. Teklife göre 1 Temmuz 2022 tarihinden önce yapılan ve ruhsatsız olduğu için elektrik ve su bağlanmayan yapılara elektrik ve su bağlanması için af çıkarılacak. Böylece kaçak yapı yapanlar yine affedilmiş olacak. Düzenlemeyle ayrıca otoyollardan kaçak geçenlere uygulanacak cezaların ödenmesine kademeli süre uygulaması getiriliyor.

>>> Emeklilere ne kadar promosyon verilecek

>>> Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Ödenecek

>>> Bayram İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek

 

 

İlgili Haberler