Erdoğan: AB bize kriter dayatmasın

Erdoğan: AB bize kriter dayatmasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB’nin vize konusunda adım atmaması durumunda geri kabul konusunda parlamentodan karar çıkmayacağını söyledi

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB’nin vize konusunda adım atmaması durumunda geri kabul konusunda parlamentodan karar çıkmayacağını söyledi.

Dünya İnsani Zirvesi'nde BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “30 Haziran itibariyle vize konusunda adım atılacaktı. Arkadaşlarımız görüşmeleri gerçekleştirecek. Eğer bir karar alınmazsa parlamentodan geri kabul konusunda bir karar çıkmaz. Bize kriter dayatmasınlar. Burası Türkiye" dedi

Erdoğan şöyle konuştu:

“Şu ana kadar yapılanlara baktığımızda bu desteklerin söz verildiği gibi yürümediğini görüyoruz. Temmuz ayına kadar 1 milyar euronun geleceği bilgisini arkadaşlarım bana verdi. Bu destek bu kamptakilere verilen destektir. Türkiye lütuf beklemiyor. Bunu açık açık söyledim.

"Türkiye kriterlerini yerine getirecek." Ne getirecek Türkiye? Türkiye'ye karşı hala kriter koyuyorsanız kusura bakmayın ondan sonra siz düşünün deriz. Vize konusunde ben soruyorum. Latin Amerika ülkelerine bizden istenen şartlar isteniyor mu? İstenmiyor. Türkiye'den bu tür şeyleri neden istiyorsunuz?

Buralarda soru işareti var. Bunları benim milletim biliyor. 30 Haziran itibariyle vize konusunda adım atılacaktı. Arkadaşlarımız görüşmeleri gerçekleştirecek. Eğer bir karar alınmazsa parlamentodan Geri kabul konusunda bir karar çıkmaz. Bize kriter dayatmasınlar. Burası Türkiye.”

Bu haber toplam 1470 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.