Erdoğan: Kur spekülasyonunu bir saatte atıverdik

Erdoğan: Kur spekülasyonunu bir saatte atıverdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık ve bunu bir saatte atıverdik." dedi.

Erdoğan, "İnsanları paniğe sürükleyerek kurdaki dalgalanmayı büyütmek için ortada gezen siyasetçi kılıklı muhterisleri, gazeteci kılıklı tetikçileri ibretle seyrettik." diye konuştu.

Kurdaki dalgalanmaya ilişkin Erdoğan, "Bu süreç boyunca hep çalıştık, tedbir geliştirdik ve iş zıvanadan çıktığında duruşumuzu ve yeni paketimizi kamuoyuyla paylaştık." dedi.

IMF ile defteri kapattık

Erdoğan, kendilerinin 2003-2013 Haziranı'nda IMF ile defteri kapattıklarını, 23,5 milyar dolar borcu ödediklerini belirterek, "27,5 milyar dolar banka rezervi vardı göreve geldiğimizde hamdolsun şimdi 120 milyar dolara dayandı. Biz buyuz. Yönettikleri şehirlerdeki beceriksizliklerini burada saymıyorum bile. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bunların hiçbirine 'eyvallah' etmedik. Kendi çapsızlıklarını örtmek için felaket çığırtkanlığı yapanlara, sabah-akşam millete umutsuzluk aşılayanlara asla kulak asmadık. Güçlü sağlık altyapımızın sağladığı imkanları en etkin şekilde kullanarak, esnek ve özgün bir modelle salgın sürecini başarıyla yönettik." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler