Erdoğan ve Aliyev teklif etti, Zelenskiy kabul etti

Erdoğan ve Aliyev teklif etti, Zelenskiy kabul etti

"Ülkeyi kurtarmak için ne kadar sürerse sürsün savaşacağız" diyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Aliyev ve Erdoğan müzakereleri organize etmeyi teklif etti" ifadelerini kullandı. Zelenskiy, teklife sıcak baktığını açıkladı.

A+A-

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ukrayna'ya petrol ürünleriyle yardım etme sözü verdiğini söyledi.

Zelenskiy'in açıklamasına göre, Aliyev ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisi ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında Rusya ile müzakereleri organize etmeyi teklif etti.

Sözcü'nün haberine göre Zelenskiy, akşam saatlerinde ülkesindeki durumla ilgili yayınladığı video mesajında, “Cumhurbaşkanı Aliyev ve Erdoğan, Rusya ile müzakereler düzenlemeyi teklif etti. Bu ancak memnuniyetle karşılanabilir” dedi.

Zelenskiy, mesajında Rusya’nın saldırılarına karşı direniş ve kararlılık mesajı da verdi.

Zelenskiy, “Ülkeyi kurtarmak için ne kadar sürerse sürsün savaşacağız. Çocuklar zaten sığınaklarda doğmuşsa, şüphesiz düşmanın şansı yoktur” dedi.

Öte yandan, dünya genelindeki Ukrayna’ya destek eylemlerinden fotoğraflar paylaşan Zelenskiy, “Tüm dünya Ukrayna’yı destekliyor! Bizim için gerçek ve zafer” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, gün içinde yaptığı başka açıklamada da “Düşman saldırılarına direndik ve başarıyla püskürttük. Devletimizin birçok il ve ilçesinde çatışma devam ediyor. Neyi savunduğumuzu biliyoruz. Vatan, toprak, çocukların geleceği. Kiev ve başkentin etrafındaki kilit şehirler ordumuz tarafından kontrol ediliyor. İşgalciler devletimizin merkezini bloke etmek ve Donetsk’te olduğu gibi kuklalarını buraya koymak istedi. Planlarını bozduk” mesajlarına yer verdi.

Eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko da Instragram hesabından silahlı fotoğrafını paylaşarak “Ukrayna direnecek! Rus savaş gemisi, hayır git” mesajını paylaştı.

İlgili Haberler