Ethereum yeniden 4 bin doların üzerinde

Ethereum yeniden 4 bin doların üzerinde

Hafta sonu kriptopara piyasalarında yaşanan sert dalgalanmalarını yerini daha sakin bir seyre bıraktığı, Ethereum fiyatının 4 bin doların üzerine geri geldiği gözleniyor.

A+A-

Hafta sonu kriptopara piyasalarında yaşanan sert dalgalanmalarını yerini daha sakin bir seyre bıraktığı, Ethereum fiyatının 4 bin doların üzerine geri geldiği gözleniyor. Bitcoin fiyatı ise 50 bin doların altında yatar seyrini sürdürüyor. 

Hafta sonu kripto para fiyatlarındaki sert aşağı yönlü hareketlerde ABD Kongresi'nin kriptoparalarla ilişkili tüm büyük şirketlerin CEO'larını toplantıya çağıracağı haberleri, kriptopara piyasasının iştahın azaldığı ortamda hisse senedi piyasalarına daha paralel hareket eder hale gelmesi etkili oldu. 

Analistler özellikle Bitcoin'in ABD hisse senedi piyasalarının hareketlerini daha yakından takip eder hale geldiğini, Cuma günü beklentilerin altında gelen tarım dışı istihdam verisinin ABD hisse senedi piyasalarına getirdiği satışın Bitcoin'e de yansıdığını ifade ediyorlar.

Şu sıralarda Bitcoin 46 bin 583 dolara kadar düşüş sonrasında gelen toparlanma ile düne göre sadece yüzde 0,01 kayıpla 49 bin 17 dolardan işlem görürken, Cumartesi günü 3856 dolara kadar gerileyen Ethereum fiyatı tepki hareketinin ardından düne göre yüzde 0,07 düşüşle 4169,19 dolar seviyesinde. Solana ise yüzde 2,7 artışla 194,83 dolara yükseldi.  

İlgili Haberler