Faiz arttırımında sabırlı olunmalı

Faiz arttırımında sabırlı olunmalı

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, faiz artırımı konusunda sabırlı olunması gerektiğini söyledi

A+A-

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, faiz artırımı konusunda sabırlı olunması, politika yapıcılara ekonomik görünüm değerlendirmek için zaman verilmesi gerektiğini söyledi. 

 

Yıl başından bu yana hisse senedi piyasalarında yaşanan düşüş, petrol fiyatlarında gerileme ve ABD Doları'ndaki değerlenmenin ABD'nin ekonomik toparlanmasına bir fren gibi hareket ettiklerini, bir faiz artırımına benzer etkiler görüldüğünü belirten Kaplan, "Aşırı genişlemeci para politikasının bozulmalar, istimdamda, varlık dağılımında ve yatırım kararlarında dengesizlikler gibi maliyetler taşıdığına inanıyor, bununla birlikte Fed'in bu genişlemci para politikasını kaldırma kararları alırken sabır göstermesi gerektiğine de inanıyoruz" diye konuştu.

Teksas'ta bir üniversitene konuşan Kaplan, ABD ekonomisinde büyümenin devam etmesini beklediğini de belirterek, "Bir resesyon yaşayacağımızı düşünmüyorum" dedi.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.