FBI eski FTX yöneticisinin 4 milyon dolarlık evini arıyor

FBI eski FTX yöneticisinin 4 milyon dolarlık evini arıyor

FBI eski FTX yöneticisi Ryan Salame'nin 4 milyon dolarlık evini arıyor.

A+A-

The New York Times'ın haberine göre, FBI Perşembe sabahı FTX Digital Markets'in eski eş CEO'su Ryan Salame'nin evinde arama yaptı. FTX Digital Markets, Sam Bankman-Fried'in çökmüş kripto borsası FTX'in Bahama'daki yan kuruluşuydu.

Gazete tarafından görülen bir fotoğraf, FBI ajanlarının sabah 7 sularında Salame'nin Potomac, Maryland'deki 4 milyon dolarlık evinin önünde toplandığını gösteriyor. Ne aradıkları belli değil ve Salame resmi olarak herhangi bir suçla suçlanmadı.

Soruşturma hakkında bilgi sahibi iki kişinin Bloomberg'e verdiği bilgiye göre, Salame'nin avukatı daha önce müvekkili adına savcılarla görüştü ve kampanya finansmanı faaliyetleriyle ilgili bilgileri teslim etti.

OpenSecrets'a göre FTX'in eski üst düzey yöneticisi, çoğunlukla Cumhuriyetçi adaylara 23 milyon dolardan fazla bağışta bulunarak yüksek profilli bir siyasi bağışçı haline geldi. Bu rakamla geçen yıl ülkenin en çok bağış yapan 15. kişisi oldu.

Kripto borsasının eski CEO'su Bankman-Fried, Federal Seçim Komisyonu'nu dolandırmak ve kampanya finansmanı ihlalleri yapmak için komplo kurmak da dahil olmak üzere 13 suçlamayı kabul etmedi.

Savcılar, Bankman-Fried'in FTX yöneticileri aracılığıyla 100 milyon dolarlık siyasi bağış topladığını ve bu sayede katkı sınırlarını aştığını iddia ediyor.

İddianamede, adı açıklanmayan bir yöneticinin Cumhuriyetçi bağışlarının arkasındaki asıl gücün o olduğu belirtiliyor. Savcılar, iddia edilen planın Bankman-Fried'in paranın aslında Alameda adlı hedge fonundan geldiğini gizlemesine de olanak sağladığını söyledi.

FTX, geçtiğimiz Kasım ayında bir CoinDesk raporunun Bankman-Fried'in kripto borsası FTX ile hedge fonu Alameda arasında aşırı yakın bağlar olduğunu öne sürmesinin ardından patlamış ve müşterilerin fonlarını çekmesine yol açmıştı.

Ancak iflas avukatlarına göre, kısmen FTX yöneticilerinin cömert harcamaları nedeniyle - müşterilerin mevduatlarından çekilen 65 milyar dolarlık bir kredi hattı da dahil olmak üzere - talebi karşılamak için yeterli para yoktu.

The Wall Street Journal'a göre Salame'nin FTX'in yaklaşan çöküşünü keşfettiğinde her şeyi anlattığını yazdı. Financial Times'a göre, Bahamalı yetkililere kripto borsasındaki yanlış uygulamalar hakkında bilgi vererek Bankman-Fried'in geçtiğimiz Aralık ayında Karayip ülkesinde tutuklanmasına yol açtı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler