ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed), politika faizini 75 baz puan artฤฑrdฤฑ.
Karar metninde รถnรผmรผzdeki toplantฤฑlarda faiz artฤฑลlarฤฑnฤฑn devam etmesinin uygun olacaฤฤฑ yรถnรผndeki yรถnlendirme yeniden kullanฤฑldฤฑ.
Genel beklenti, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn politika faizini 3. ayda da 75 baz puan artฤฑrmasฤฑ yรถnรผndeydi. Diฤer taraftan, piyasalarda 100 baz puanlฤฑk artฤฑล beklentisi yรผzde 20 olarak fiyatlanmฤฑลtฤฑ. Bu, 1980’li yฤฑllardaki Paul Volcker dรถneminden beri en agresif sฤฑkฤฑlaลma dรถngรผsรผ oldu.
ABD’de enflasyon Aฤustos’ta beklentileri aลmฤฑลtฤฑ
ABD รalฤฑลma Bakanlฤฑฤฤฑ’nฤฑn verilerine gรถre, Aฤustosโta enflasyon yฤฑllฤฑk yรผzde 8,5’ten yรผzde 8,3’e gerilemiล ve aylฤฑk olarak yรผzde 0,1 artmฤฑลtฤฑ.
Bloomberg anketine katฤฑlan ekonomistlerin medyan tahmini, yฤฑllฤฑk enflasyonun yรผzde 8,1 olmasฤฑ, aylฤฑk ise yรผzde 0,1 dรผลmesi yรถnรผndeydi. Bu durum Fed’den yรผksek montanlฤฑ faiz artฤฑล beklentilerini de gรผรงlendirmiลti.







