Fed kararı sonrası kripto paralar yine düşüşte

Fed kararı sonrası kripto paralar yine düşüşte

Kripto piyasasında yaşanan sert düşüşün ardından başlayan toparlanma durakladı. Fiyatlardaki geri çekilmede ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mart ayında faiz artışı için sinyalleri güçlendirmesi etkili oldu.

A+A-

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) martta faiz artışına başlayacağı  beklentisi kripto para piyasasını da etkiledi. Son iki haftadır düşüş eğilimde olan Bitcoin’de başlayan toparlanma sona erdi.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklaması öncesi 38 bin doların üzerinde olan Bitcoin, açıklamadan sonra 36 bin dolar seviyelerine düştü. Sabah saatlerinde 36 bin 250 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin’deki günlük düşüş yüzde 3 oldu.

Sözcü'nün haberine göre Bitcoin geçtiğimiz kasım ayında 69 bin dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüş, bu hafta başında ise 33 bin dolar seviyelerine kadar inmişti.

Bitcoin’deki son haftalarda yaşanan düşüş, Rusya ve batılı güçler arasındaki gerilimin risk iştahını azaltması ve Fed’in sıkılaştırma sinyalleri nedeniyle gerçekleşmişti. Dipten yapılan alımlarla piyasa bir miktar toparlansa da uzmanlar işlem hacminin ve risk iştahının hâlâ düşük olduğunu belirtiyor.

Lider kripto para Bitcoin’in ardından en yüksek işlem hacmine sahip olan Ethereum da yüzde 1,5’lik kayıpla 2 bin 415 dolar seviyelerinden işlem gördü.

Cardano 1,05 dolarla işlem görürken, dün 100 doların üstüne çıkan Solana ise sert düşerek 88 dolardan işlem gördü.

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü’nün konu ile ilgili değerlendirme notlarında, Fed’in mart ayında faiz artıracağına ilişkin beklentinin fiyatlanmaya başlandığı belirtildi.

Notta, “Son zamanlardaki para girişleri ve borsalardan Bitcoin çıkışları göz önünde bulundurulduğunda 35 bin seviyesinden itibaren Bitcoin tepki verebilir ve bu da altcoinleri yeniden hareketlendirebilir” ifadelerine yer verildi.

Rusya'nın kripto para ve madenciliği yasaklamayacakları yalnızca regüle edecekleri açıklaması yapmasının baskıyı hafiflettiğini belirten Süllü, “Bitcoin'de tüm senaryolar 35 bin üzerinde tutunmada geçerlidir. Fed'in atlatılması sonrası piyasada bir miktar rahatlama bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler