Morgan Stanley CEOโsu James Gorman, Rusya-Ukrayna savaลฤฑnฤฑn ortaya รงฤฑkardฤฑฤฤฑ jeopolitik ve ekonomik risklere karลฤฑn ABD Merkez Bankasฤฑ Fedโin faiz artฤฑrmasฤฑ gerektiฤi gรถrรผลรผnde.
Bloomberg’in haberine gรถre savaล nedeniyle tฤฑrmanฤฑลa geรงen fiyat baskฤฑlarฤฑna karลฤฑ โacฤฑmasฤฑzโ faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑ yapmasฤฑ gerekeceฤini รถngรถren Gorman, bu yฤฑl iรงin dรถrt 25 baz puanlฤฑk faiz artฤฑrฤฑmฤฑ tahmininde bulundu. Gorman, Fedโin adฤฑmlarฤฑnฤฑ รงok dikkatli atmasฤฑ gerektiฤi uyarฤฑsฤฑnda bulundu.
โFaizleri artฤฑrmanฤฑz gerekiyor ama ekonomiyi de resesyona sokmamalฤฑsฤฑnฤฑzโ diyen Gorman, โEkonomiyi resesyona sokarsanฤฑz bu stagflasyon anlamฤฑna gelecek. Bu รงok kรถtรผ olurโ dedi.
Fedโin gelecek haftaki Federal Aรงฤฑk Piyasa Komitesi toplantฤฑsฤฑnda 50 baz puan bรผyรผklรผฤรผnde bir faiz artฤฑrฤฑmฤฑna gitmesini artฤฑk รงok mรผmkรผn gรถrmediฤini belirten Gorman, bรถyle bir adฤฑmฤฑn kendisini ลaลฤฑrtacaฤฤฑnฤฑ ve fazla cesur olacaฤฤฑnฤฑ belirtti.







