Fed'de 50 baz puan artışa karşı sesler yükseliyor

Fed'de 50 baz puan artışa karşı sesler yükseliyor

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Mart ayı için 25 baz puanlık faiz artışını desteklediğini fakat şu an için 50 baz puanı gerektirecek koşulların oluşmadığını belirtti.

A+A-

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker bu yıl içinde 4 kez 25 baz puanlık faiz artışını ideal bulduğunu fakat enflasyonu frenlemek için gerekirse daha fazla yapılmasına da açık olduğunu belirtirken mevcut koşullarda 50 baz puanlık bir artışı doğru bulmadığını kaydetti.

Harker Salı günü Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada, “Mart ayında 25 baz puanlık artışa destek veririm. Bunu 50’ye çıkarabilir miyiz? Evet. Peki yapmalı mıyız? Şu an için bunun gerekli olduğuna ikna olmuş değilim fakat verilerin tam olarak nasıl bir görünüm ortaya çıkaracağını önümüzdeki birkaç hafta içinde göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Fed Başkanı Jerome Powell da geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada son 40 yılın en güçlü enflasyonunu frenlemek için yetkililerin Mart ayına faiz artırımına hazır olduklarını söylemişti.

Devamında nasıl bir yol izleneceği konusunda yorum yapmayı reddeden Powell bunun ortaya çıkacak verilere bağlı olacağını belirtmişti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler