Philadelphia Fed Baลkanฤฑ Patrick Harker bu yฤฑl iรงinde 4 kez 25 baz puanlฤฑk faiz artฤฑลฤฑnฤฑ ideal bulduฤunu fakat enflasyonu frenlemek iรงin gerekirse daha fazla yapฤฑlmasฤฑna da aรงฤฑk olduฤunu belirtirken mevcut koลullarda 50 baz puanlฤฑk bir artฤฑลฤฑ doฤru bulmadฤฑฤฤฑnฤฑ kaydetti.
Harker Salฤฑ gรผnรผ Bloomberg TVโye yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, โMart ayฤฑnda 25 baz puanlฤฑk artฤฑลa destek veririm. Bunu 50โye รงฤฑkarabilir miyiz? Evet. Peki yapmalฤฑ mฤฑyฤฑz? ลu an iรงin bunun gerekli olduฤuna ikna olmuล deฤilim fakat verilerin tam olarak nasฤฑl bir gรถrรผnรผm ortaya รงฤฑkaracaฤฤฑnฤฑ รถnรผmรผzdeki birkaรง hafta iรงinde gรถreceฤizโ ifadelerini kullandฤฑ.
Fed Baลkanฤฑ Jerome Powell da geรงtiฤimiz hafta yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada son 40 yฤฑlฤฑn en gรผรงlรผ enflasyonunu frenlemek iรงin yetkililerin Mart ayฤฑna faiz artฤฑrฤฑmฤฑna hazฤฑr olduklarฤฑnฤฑ sรถylemiลti.
Devamฤฑnda nasฤฑl bir yol izleneceฤi konusunda yorum yapmayฤฑ reddeden Powell bunun ortaya รงฤฑkacak verilere baฤlฤฑ olacaฤฤฑnฤฑ belirtmiลti.







