Fed'in faiz indireceği beklentisiyle ons altın kritik eşiği açtı

Fed'in faiz indireceği beklentisiyle ons altın kritik eşiği açtı

Enflasyonun beklentilerin altında gelmesiyle Fed'in faiz indirimine gideceğinin beklentisinin artması ons altına yaradı. Ons altın 2000 doları yeniden aştı.

A+A-

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son toplantı tutanakları sonrası Çarşamba günü kritik eşiği aştı.

Spot altın, Salı gününü yüzde 1 artışla kapatmasının ardından haftanın 3. işlem gününde yeniden 2 bin doları test etti.

Dolar/TL kuru ve spot piyasada altının onsu üzerinden yapılan hesaplamaya göre gram altın 1.853 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti.

Spot altın, düşen tahvil getirileri ve dolardaki düşüşle desteklenerek geçen haftanın başından bu yana yaklaşık yüzde 3 artış gösterdi. Swap yatırımcıları, Fed'in Mart ayından itibaren borçlanma maliyetlerini düşürme ihtimalini yüzde 30'un üzerinde fiyatlıyor.

Fed'in son toplantısına ait tutanaklar, banka yetkililerinin para politikasının seyrinde ihtiyatlı bir yaklaşım benimsenmesi konusunda hemfikir olduğunu, gelen verilerin enflasyonun düşürülmesindeki ilerlemenin yetersiz olduğunu göstermesi durumunda para politikasının daha da sıkılaştırılabileceğini ortaya koydu.

Diğer taraftan, Orta Doğu'dan gelen olumlu haber akışı varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor. Dün, İsrail ve Hamas tarafından yapılan açıklamalarda tarafların 4 günlük ateşkes konusunda anlaşıldığı duyurulmuştu.

İlgili Haberler