Fed'in martta faiz artırımı sinyali vermesi muhtemel

Fed'in martta faiz artırımı sinyali vermesi muhtemel

Fed'in Mart ayında bir faiz artırımı ve daha fazla politika sıkılaştırmasının geleceği hakkında sinyali vermesi muhtemel.

A+A-

Federal Reserve'in, Mart ayına kadar faiz oranlarını yükseltmeye hazır olduğunu ve pandemi ile mücadele için uyguladığı gevşek para politikaları tersine çevirerek diğer politika sıkılaştırmalarını düşüneceğinin sinyallerini vermesi bekleniyor.

Fed'in iki günlük toplantısı dün başladı ve bugün TSİ 22:00'de enflasyonla mücadelede kararlı olduğunu gösteren yeni bir açıklama yapması bekleniyor. Şiddetli bir borsa düzeltmesinin arka planında, Fed yetkililerinin Mart ayında federal fon oranını sıfırdan yükseltmeye hazır olduklarını söylemeleri bekleniyor.

Bank of America ABD kısa vadeli faiz stratejisi başkanı Mark Cabana, "Tahvil piyasası, hisse senetlerindeki düşüşe ve jeopolitik gerilimlere tepki veriyor gibi görünüyor, bu yüzden belki de Fed, olacağı kadar şahin görünmüyor. Ancak Fed'in çıkıp piyasaya bu yıl dört faiz artışında fiyatlandırmanın yanlış olduğunu söyleyeceğini düşünmüyoruz."

Cabana, Fed'in 2018'den bu yana ilk faiz artırımının Mart ayında yapılacak bir sonraki toplantıda olabileceğini gösterebileceğini söyledi.

İlgili Haberler