First Republic Bank hisseleri yüzde 50 geriledi, işlemler durduruldu

First Republic Bank hisseleri yüzde 50 geriledi, işlemler durduruldu

Dün kısmen toparlanan First Republic Bank hisseleri bugün kurtarmanın zor olduğu ile ilgili değerlendirmelerin etkisinde yüzde 50 geriledi

A+A-

First Republic Bank, yatırımcıların mevcut hissedarlar için olası iyi bir senaryo bulamadığı değerlendirmeleri rekor düşük seviyelere geriledi. San Francisco merkezli bankanın hisseleri dün %6,6 kadar değer kazandıktan sonra bugün %50'den fazla değer kaybetti ve düzenleyici otorite tarafından bankanın devralınması ihtimalinin arttığı spekülasyonları arasında işlemleri durduruldu.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Hazine Bakanlığı ve FED'in koordine ettiği First Republic'i kurtarmak için görüşmeler düzenliyor. Ancak, First Republic'i desteklemek için zaten 30 milyar dolarlık mevduat sağlayan en büyük ABD bankalarından bazıları, daha fazla yatırım yapmaktan kaçınıyor.

CNBC'ye göre, görüşmelerin odak noktası ABD'nin bankayı devralmasına kaydı. First Republic ise stratejik seçenekler hakkında birden fazla taraf ile görüşmeler yaptığını kabul etti.

Bloomberg, daha önceki kurtarma operasyonuna katılan bazı bankaların, FDIC'nin First Republic'i ele geçirip satmasını tercih ettiğini bildirdi. Bu tür bir çözümün, bankaların bir miktar para kaybetse bile daha temiz olacağı ve bazılarının zaten rezerv ayırdığı belirtildi. Ancak FDIC, kendi mevduat sigorta fonuna milyarlarca dolarlık zarar getireceği için bu durumu tercih etmekten kaçınıyor.

Her iki senaryo da mevcut hissedarlar için tehlikeli görünüyor. Analistler, bankanın yeni sahipler tarafından kurtarılması ya da tasfiye sürecine girmesi durumunda mevcut hisselerin az veya hiç değeri olmadığını belirtiyor. FDIC, son dönemde yapılan devralmalarda hissedarların korunmayacağını açıklamıştı.

First Republic, geçtiğimiz ay Silicon Valley Bank'ın çöküşünün, ABD'deki diğer bölgesel bankaların güvenilirliği konusunda endişe yaratmasıyla baskı altında kalmıştı.

Banka yöneticileri, bu hafta içinde açıklanan mali raporda, bankanın yeterli nakit rezervine sahip olduğunu vurguladılar.

ff.webp

Bu haber toplam 667 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler