Fitch'e cevap S&P'den geldi

Fitch'e cevap S&P'den geldi

Türkiye'de siyasi riskin yüksek olduğunu ve bunun kredi notunu baskıladığını söyleyen Fitch'e cevap S&P'den geldi.

A+A-

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarının Türkiye'nin kurumsal ve yönetimsel yapısının etkin işleyişi önünde bir engel oluşturmadığını ve kredi notu üzerinde şu anda bir etkisi olmadığını belirtti.

S&P tarafından cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair dün akşam yayımlanan değerlendirme notunda seçimin ardından makroekonomi politikalarının ortaya konulması ve uygulanması safhasında değişiklik beklenmediği ifade edilerek, "Bu nedenle sonuçlar Türkiye'deki kurumsal çerçevenin ve yönetim (yapısının) etkinliği üzerinde önemli bir değişiklik yaratmamıştır" denildi.

Notta, Türkiye'nin politika oluşturma ve uygulama çerçevesindeki "değişikliklerin kredi notundaki ana zayıf nokta olan dış kırılganlıkları" etkilemesi halinde bu değerlendirmenin değişebileceği ifade edildi.

Hazine ile ülke notu derecelendirme anlaşması bulunmayan S&P Türkiye'yi "negatif" görünüm ile yatırım yapılabilir düzeyin bir kademe altında BB+ seviyesinde derecelendiriyor.

 

İLK NOT UYARISI FITCH'TEN GELDİ

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.