Ford elektrikli kamyon üretimi için düğmeye bastı

Ford elektrikli kamyon üretimi için düğmeye bastı

Ford, 5,6 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği BlueOval City fabrikasında elektrikli kamyon üreteceğini açıkladı.

A+A-

Ford, 5,6 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Stanton, Tennessee yakınlarında elektrikli araç üretim merkezi BlueOval City fabrikasında 2025 yılında elektrikli kamyon üretimine başlıyor.

Yılda 500 bin elektrikli araç üretim kapasitesine sahip fabrikada hattan çıkan ilk araç, 2025 yılında Project T3 kod adlı yeni nesil bir elektrikli kamyon olacak.

Gelecekteki elektrikli araç ve pil hücresi üretiminin merkez üssü ve 2026'nın sonlarına kadar yılda 2 milyon elektrikli araç hedefinin önemli bir bileşeni olan BlueOval City'deki inşaat geçen sonbaharda başlamıştı.

Ford Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford yaptığı açıklamada, "BlueOval City, Ford'un dünyadaki elektrikli geleceğinin planıdır. Gezegenle uyum içinde çalışan, ticari büyümeyi ve inovasyonu çevresel ilerlemeyle uyumlu hale getiren gelişmiş bir üretim tesisinde devrim niteliğinde elektrikli araçlar inşa edeceğiz" dedi.

Şirketten yapılan açıklama, genel montaj ayak izinin geleneksel tesislere göre yüzde 30 daha az olacağını ve daha yüksek üretim kapasitesi sağlanacağı yönünde oldu. Santral ayrıca açıldığı günden itibaren karbonsuz elektrik kullanacak. Ford, montaj tesisine karbonsuz ısı sağlamak için kamu hizmeti altyapısından ve jeotermal sisteminden geri kazanılan enerjiyi kullanacak.

3.600 dönümlük üretim kampüsünde, montaj süreçlerinde tatlı su kullanılmayacak şekilde tasarlanmış sıfır atıktan düzenli, depolama sahası gibi diğer enerji ve su tasarrufu teknolojileri kullanılacak.

İlgili Haberler