Foxconn iPhone talebinde düşüş yaşanacağını öngörüyor

Foxconn iPhone talebinde düşüş yaşanacağını öngörüyor

Foxconn'un ana şirketi Hon Hai, son kazanç raporunun ardından iPhone ve diğer akıllı telefon satışlarının 2023 yılında genel olarak daralmasını beklediğini söyledi.

A+A-

Foxconn kısa bir süre önce son üç yılın en büyük çeyrek kar düşüşünü bildirmiş olsa da, iPhone üreticisi yılın ikinci yarısının daha parlak geçeceğini tahmin ediyordu. Ancak şimdi, Foxconn'un ana şirketi Hon Hai Precision Industry Co, işletme gelirinde bir düşüş olduğunu açıkladı ve akıllı telefon satışlarının 2023'ün tamamında genel olarak düşeceğini öngörüyor.

Bu durum, Apple'ın Eylül ayında iPhone 15 serisini piyasaya sürmeye hazırlanmasına ve genellikle yılın son çeyreğini en kârlı dönem haline getirmesine rağmen yaşanıyor.

Bloomberg'e göre Hon Hai, Haziran 2023 çeyreği için işletme gelirinde %30'luk bir düşüşle toplam 968 milyon dolar bildirdi. Genel olarak Hon Hai 1 milyar dolar net gelir bildirdi.

Bu rakam analistlerin 812 milyon dolarlık tahminlerini aştı, ancak gelir kısmen gayrimenkul satışlarından ve diğer imalat dışı anlaşmalardan geldi.

Hon Hai Yönetim Kurulu Başkanı Young Liu, son finansal kazanç rakamlarını açıklamanın yanı sıra şirketin Hindistan'daki yatırımlarını arttırma niyetini tekrarladı. Hon Hai'nin halihazırda ülkede 30'dan fazla fabrikası bulunuyor ve Bloomberg daha önce Hon Hai'nin Hindistan'a 1,2 milyar dolardan fazla yatırım yapmayı planladığını bildirmişti.

Buna Foxcon'un Karnataka bölgesinde iki yeni tesis kurmak için harcayacağı yaklaşık 500 milyon dolar da dahil.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler