Fransız milyarder CAA'yı 7 milyar dolara almak için bastırıyor

Fransız milyarder CAA'yı 7 milyar dolara almak için bastırıyor

Fransız milyarder Pinault, CAA'yı 7 milyar dolarlık bir değer üzerinden satın almak için görüşüyor.

A+A-

Creative Artists Agency(CAA), çoğunluk hissesini lüks moda evi Kering SA'nın arkasındaki Fransız milyarder Francois-Henri Pinault'ya satmak için ileri düzeyde görüşmeler yapıyor. Konuşulan rakam ise 7 milyar dolar.

Bilgiler kamuya açık olmadığı için isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişiler, Bloomberg'e yaptığı açıklamada TPG destekli yetenek ajansının en az 7 milyar dolarlık bir değerleme getirebileceğini söyledi. Bu kişilerden biri, nihai bir kararın henüz verilmediğini ve görüşmelerin bir anlaşma olmadan da sona erebileceğini söyledi.

CAA ve TPG temsilcileri yorum yapmayı reddederken, Pinault'nun bir temsilcisi yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Los Angeles merkezli CAA, 1975'teki kuruluşundan bu yana Hollywood stüdyoları için yetenek yönetimi hizmetleri ve paketlenmiş içerik sunarak dünyanın önde gelen temsilcilik firmalarından biri olmaya devam ediyor. Şirket, rakipleri WME ve United Talent Agency gibi, bir özel sermaye şirketi tarafından yönetilen fonlarla destekleniyor.

TPG 2010 yılında CAA'nın %35 hissesini satın aldı. Merkezi Fort Worth, Teksas'ta bulunan varlık yöneticisi, 2014 yılında sahiplik payını %53'e çıkararak 1,1 milyar dolar değerleme üzerinden işletmenin kontrolünü ele geçirdi. TPG o zamandan bu yana en az bir büyük ek anlaşma yaptı ve iki yıl önce ICM Partners'ta daha küçük bir yardımcı ajans satın almayı kabul etti.

CAA'nın satışı gösteri dünyası için kritik bir döneme denk geliyor. Sektör, karlılığa ulaşma arayışı içinde hızla gelişen yayın trendlerine uyum sağlamaya çalışıyor. Perşembe günü itibariyle, sektör aynı zamanda oyuncuların yanı sıra yazarların da greviyle karşı karşıya; bu iki sendika altmış yıldır ilk kez birlikte greve gidiyor.

Los Angeles merkezli CAA, 1975'teki kuruluşundan bu yana, Hollywood stüdyoları için yetenek yönetimi hizmetleri ve paket içerik sunan, dünyanın önde gelen temsil firmalarından biri olmaya devam ediyor.

İlgili Haberler