FTX'in Avustralya'daki işletmesinin lisansı iptal edildi

FTX'in Avustralya'daki işletmesinin lisansı iptal edildi

Avustralya'nın menkul kıymetler düzenleyicisi yaptığı açıklamada, çökmüş olan ABD kripto para borsası FTX'in yerel kolunun lisansını 14 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere iptal ettiğini söyledi.

A+A-

Ocak 2023'te 32 milyar dolarlık değerlemesiyle bir zamanlar kripto endüstrisinin yıldızı olan Bahamalar merkezli FTX, geçtiğimiz Kasım ayında ABD iflas koruması için başvuruda bulunmuş ve borsasına para yatıran müşterilere tam olarak geri ödeme yapamadığını söylemişti.

FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried dolandırıcılık iddiasıyla ABD hükümeti tarafından bir ceza davasıyla karşı karşıya kalırken, sektör o zamandan beri küresel düzenleyicilerin incelemeleri arasında sarsılıyor. Kendisi iddiaları reddetti ve suçsuz olduğunu savundu.

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC) geçtiğimiz Kasım ayında FTX'in perakende ve toptan müşterilere yönelik türev ve döviz sözleşmelerinde işlem yapma iznini geri alarak lisansı Mayıs ayına kadar askıya almıştı.

Düzenleyici kurum Çarşamba günü yaptığı açıklamada, FTX Australia'nın 12 Temmuz 2024 tarihine kadar müşterileriyle mevcut türevleri sonlandırmak için sınırlı finansal hizmetler sağlamaya devam edebileceğini söyledi.

Lisans iptalinin FTX Australia'nın Avustralya Finansal Şikayetler Kurumu'nun bir üyesi olarak devam etmesi ve perakende müşterilerin tazmin edilmesine yönelik düzenlemelere sahip olması gereklilikleri üzerinde hiçbir etkisi olmadığı belirtildi.

İlgili Haberler