GameStop hisselerinde kan kaybı durmuyor

GameStop hisselerinde kan kaybı durmuyor

GameStop hisseleri, CEO Furlong'un görevine son verilmesinin ardından keskin bir düşüş yaşadı.

A+A-

Video oyunu perakendecisi GameStop Corp (NYSE:GME) hisseleri, şirketin icra kurulu başkanını değiştirmesi sonrasında ABD piyasasının açılışında değerinin %19'undan fazlasını daha kaybetti.

Şirket, 5 Haziran'da CEO Matt Furlong'un yönetim kurulundan istifa ettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, Furlong'un istifasının "Şirketin faaliyetleri, politikaları ya da uygulamaları ile ilgili herhangi bir anlaşmazlıktan kaynaklanmadığı" vurgulandı.

Bu arada, Ryan Cohen'in Furlong'un ayrılmasının ardından GameStop'un icra kurulu başkanı olarak atandığı duyuruldu. Daha önce şirketin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Cohen, GameStop ve iflas eden büyük perakendeci Bed Bath & Beyond'da hisse sahibi olduktan sonra meme hisse senedi yatırımcılarının gözdesi haline gelmişti.

Genel danışmanlık görevini Ocak 2022'den bu yana sürdüren Mark Robinson ise genel müdür ve icra kurulu başkanı olarak atandı. Robinson yeni görevinde şirketin "hukuk ve insan kaynakları işlevlerini" denetleyecek.

Bu değişiklikler, müşterilerin indirilebilir konsol oyunlarını tercih etmeye başlaması ve basılı kopya satışlarını bırakması nedeniyle artan baskı altında olan GameStop'un satışlarını artırmaya çalıştığı bir dönemde gerçekleşti. Çarşamba günü açıklanan ilk çeyrek sonuçları, Wall Street tahminlerini karşılayamadı.

Bu haber toplam 732 defa okunmuştur
İlgili Haberler