Garanti BBVA Yatırım hisse önerilerini değiştirdi

Garanti BBVA Yatırım hisse önerilerini değiştirdi

Garanti BBVA Yatırım, Şok Marketler'i model portföyüne eklerken, Arçelik'i model portföyünden çıkardı

A+A-

Garanti BBVA Yatırım, Şok Marketler'i model portföyüne eklerken, Arçelik'i model portföyünden çıkardı. Garanti BBVA Yatırım'ın model portföy ile ilgili açıklaması şöyle:

Garanti BBVA Yatırım Model Portföy Raporu

Model Portföyümüz son güncellememizi yaptığımız 20 Ekim 2023 tarihinden itibaren BIST-100 endeksinin %1.8 üstünde bir performans gösterdi. Bu raporumuzla SOKM’yi model portföyümüze ekliyoruz, ARCLK’i çıkarıyoruz.

SOKM’yi model portföyümüze ekliyoruz: Şok Marketler son 1 ayda endeksin % 11.4 aşağısında kalmıştır.
3Ç23 sonuçlarının ardından yayımladığımız raporda açıklanan bilanço sonrası olumsuz hisse etkisini öngördüğümüzü paylaşmıştık. (link:https://www.garantibbvayatirim.com.tr/medium/researchreports-constant-29374-2x.vsf ) Bize göre piyasada bilanço sonrası oluşan mevcut iskonto, hisselerin baskı altında kalmasına sebep olan bilançonun yeterince fiyatlanmış olabileceğini işaret ediyor. Şirket için Endeks Üstü Getiri (EÜ) olan tavsiyemiz 82.2TL hedef fiyat ile devam etmektedir. Hedef fiyatımız %44’lük getiri potansiyeline işaret etmektedir. Rapor sonrası model portföyümüzde gıda perakendesi ağırlığının artması, sektöre olan güvenimizi ve ileriye dönük defansif anlayışımızı yansıtmaktadır.

ARCLK’i model portföyümüzden çıkarıyoruz. Model portföyü daha dinamik ve etkin yönetmek adına % 15 zarar-kes ve maksimum 150 gün listede kalma kuralları uygulamaktayız. ARCLK’i %15 zarar durdur kuralımızdan dolayı model portföyümüzden çıkarıyoruz.

Tercih ettiğimiz hisseler:

AKBNK: Sermaye yeterliliği ve likiditesi ile ön planda
BIMAS: Artan gıda enfl asyonu, toparlanmasını beklediğimiz müşteri trafiği
KCHOL: NAD iskontosu ve dengeli portföy
SOKM: Defansif yapı ve yüksek iskonto
TCELL: ARPU artışı ve daha güçlü finansallar
THYAO: Güçlü yolcu trafiği ve kargo gelirleri
YKBNK: Güçlü karlılık görünümü

İlgili Haberler