Garanti BBVA Yatırım iki hisseyi model portföyüne ekledi

Garanti BBVA Yatırım iki hisseyi model portföyüne ekledi

Garanti BBVA Yatırım, Arçelik ve Şok Marketler'i model portföyüne eklerken, Coca Cola İçecek'i model portföyünden çıkardı

A+A-

Garanti BBVA Yatırım, Arçelik'i 175,00 TL ve Şok Marketler'i ise 34,73 TL ile model portföyüne eklerken, Coca Cola İçecek'i model portföyünden çıkardı

Kurumun yaptığı değerlendirme şöyle:

Model Portföyümüz son güncellememizi yaptığımız 19 Aralık tarihinden itibaren BIST-100 endeksinin %1.1 altında bir performans gösterdi. Bu raporumuzla ARCLK ve SOKM’yi model portföyümüze ekliyoruz, CCOLA'yı çıkarıyoruz ve AKBNK'ı muhafaza ediyoruz.

ARCLK’i model portföyümüze ekliyoruz. Artan hammadde fiyatları, enerji ve lojistik maliyetlerindeki artışlar, ABD$’ı karşısında zayıflayan EUR ve kapasite kullanım oranının düşmesi gibi faktörler Arçelik’in 9A22’de FVAÖK marjının yıllık 2.4puan daralarak %8.7 olmasına neden olmuştur. 3.çeyrekle birlikte hammadde fiyatlarında ve lojistik maliyetlerindeki önceki çeyreklere göre iyileşme ve kârlılığı sürdürmeye destek olacak bir düzeyde ürün fiyat artışları son çeyrekte FVAÖK marjının güçlü kalmasını sağlayabileceğini düşünüyoruz. ARCLK için 4Ç22’de yıllık %56 artışla 35.2mlr TL gelir, 3.6mlr TL FVAÖK ve yıllık 2.4puan artışla %10.3 FVAÖK marjı hesaplıyoruz. 2023 yılının dayanıklı tüketim sektörü için talep daralmasının daha ılımlı bir seyirle devam edeceği, ancak karlılık marjlarının 2022’ye göre daha iyi olacağı düşünüyoruz. Ayrıca Arçelik’in toplam konsolide gelirler içinde yabancı paranın payı yaklaşık %70 seviyesinde olup, Euro ve USD payı toplamda yaklaşık %33 seviyesindedir. EURUSD paritesinin yukarı yönlü hareketi Arçelik brüt karlılığını olumlu etkilemektedir. TL'deki değer kaybı, ihracat üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

SOKM’yi model portföyümüze ekliyoruz. Şok Marketler son 1 ayda BIST100 endeksine rölatif %10 getiri elde etmesine karşın, son 1 yılda endeksin %28 aşağısında kalmıştır. Ek olarak SOKM 4.0xFD/FVAÖK ve 9.1xF/K ile işlem görmekte olup FD/FVAÖK çarpanına göre %30 primli ve F/K çarpanına göre %46 iskontoludur. FVAÖK kira giderlerini yansıtmadığı için, Şok Marketler’de F/K oranının daha anlamlı bir referans olduğunu ve Şok’un oldukça cazip bir iskontoya sahip olduğunu düşünüyoruz. Bize göre piyasadaki mevcut iskonto, hisselerin baskı altında kalmasına sebep olan gündemin yeterince fiyatlanmış olabileceğini işaret ediyor.

CCOLA’yı model portföyümüzden çıkarıyoruz. Coca Cola İçecek’i (CCOLA) %15 zarar durdur kuralımızdan dolayı model portföyümüzden çıkarıyoruz.

AKBNK’ı muhafaza ediyoruz. Model portföyü daha dinamik ve etkin yönetmek adına %15 zarar-kes ve maksimum 150 gün listede kalma kuralları uygulamaktayız. 150 günlük model portföy süresini doldurmasına rağmen; AKBNK’ı portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.

 

Tercih ettiğimiz hisseler:

         AKBNK: Sermaye yeterliliği ve likiditesi ile ön planda

         ARCLK: Karlılık marjlarında iyileşme beklentisi

         MAVI: Defansif yapı ve yüksek getiri potansiyeli

         SAHOL: Güçlü kar büyümesi beklentisi, hisse geri alım programı

         SISE: Dinamik fiyatlama modeli ve kapasite artışıyla birlikte büyüme hikayesi

         SOKM: Cazip çarpan iskontosu

         THYAO: Güçlü yolcu trafiği ve kargo gelirleri

         YATAS: Devam eden büyüme hikayesi

         YKBNK: Güçlü karlılık performansı

 

İlgili Haberler