Garanti BBVA Yatırım, Şişecam için hedef fiyatını yükseltti

Garanti BBVA Yatırım, Şişecam için hedef fiyatını yükseltti

Garanti BBVA Yatırım, Şişecam için hedef fiyatını yükseltti

A+A-

Garanti BBVA Yatırım, SISE-Şişecam için hedef fiyatını 40,6 TL'den 63,4 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu. Garanti BBVA Yatırım'ın Şişecam değerlendirmesi şöyle:

Şişe Cam için 12-aylık hedef fiyatımızı, yaptığımız revizyonlar ve benzer şirket çarpan güncellemesi neticesinde 63.40TL’ye yükseltiyor ve Endeks Üstü Getiri (EÜ) tavsiyemizi koruyoruz. 

Yeni hedef fiyatımız %43 artış potansiyeline işaret etmektedir.  Şişe Cam 2023T 5.3x FD/FVAÖK ve 2023T 6.4x F/K çarpanlarıyla uluslararası benzerlerine göre sırasıyla %15 ve %40 iskontolu işlem görmektedir.

ABD’de liman yatırımı: Şişe Cam’ın mevcut durumda kontrolü altında bulunan 5mn ton olan soda külü üretim kapasitesi 2028 yılına kadar kademeli olarak devreye alınması planlanan ABD doğal soda külü yatırımlarıyla birlikte 10mn tonu aşacak, dünyanın en büyük soda külü üreticisi haline gelecektir.

Şirket, ABD’deki doğal soda külü yatırımının lojistik ihtiyaçları için Ciner Grubu ile birlikte Kaliforniya’da bir liman işletmesi yatırımı yapmaya karar vermiştir. İzin ve ruhsat alımlarını tamamladığı Kaliforniya - Stockton Liman İşletmesi Projesi kapasitesinin 2027 yılında yıllık 3mn tondan başlatılması, 2029 yılında da yıllık 5mn tonluk tam kapasiteye çıkartılması planlanmaktadır.

Şişe Cam'ın doğal soda külü yatırımı kapsamında ihracat operasyonlarına yönelik ihtiyaç duyulan lojistik altyapının sağlanması, tedarik zinciri operasyonlarının güvence altına alınması ve esnekliğin artırılması hedeflenmektedir. Liman yatırımının lojistik maliyetlerden tasarruf sağlayacağı da öngörülmektedir. Enerji camları önemi fırsatlar sunabilir.

Geçtiğimiz sene enerji arz talep dengesinin bozulması, doğal gaz, elektrik ve yakıt fiyatlarının yükselmesine neden olmuştur. Fosil yakıtlara kıyaslandığında daha düşük elektrik üretim maliyeti ve sürdürebilirlik hassasiyetleri yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talebi artırmaktadır.

Şişe Cam Türkiye enerji camları pazarında liderlik pozisyonunu sağlamlaştırmak, ihracat fırsatlarını değerlendirmek ve rekabetçi konumunu daha da güçlendirmek amacıyla İşletme sermayesi dahil yaklaşık 228mn Euro değerinde yatırımla Mersin’de enerji camı üretimi de gerçekleştireceği ikinci buzlu cam fırın yatırımı kapasitesini yıllık 180 bin tondan 244 bin tona çıkartma, enerji camı işleme hattı yatırımı kapasitesini ise yıllık 20mn m2 ’den 26.6mn m2 ’ye yükseltme kararı almıştır.

Yeni yatırımın, 2024 yılı sonunda devreye alınması planlanmaktadır. Hatırlatmak gerekirse, Mart 2023 itibariyle 104.5GW olan Türkiye’deki toplam kurulu gücün %9.4’ünü (9.8GW) Güneş Enerji Santralleri (GES) oluşturmaktadır. İlk çeyrekte marjlar baskı altında kalabilir. Şirket 1Ç22’de %26.3 ve 4Ç22’de ise 15.9% FVAÖK marjı kaydetmişti.

Yılın ilk çeyreğinin mevsimsel olarak düşük bir sezon olması nedeniyle özellikle mimari camlarda hacim daralması, güçlü TL ve düşen navlun fiyatlarının rekabeti zorlaştırması, depremin etkileri, Kırıkkale Fabrikasında devam eden soğuk bakım gibi bütün faktörler, göz önünde bulundurulduğuna Şişe Cam’ın FVAÖK marjının yıllık olarak daralmaya devam etmesini, önceki çeyreğe göre ise hemen hemen aynı kalmasını bekliyoruz.

2023 yılında Şişe Cam’ın gelirlerinin %51 artmasını ve FVAÖK marjının ise 20.3% olarak gerçekleşmesini bekliyoruz. Riskler: Ekonomideki genel daralma veya talep koşullarında bozulma, daha düşük kapasite kullanım oranları ve üretim hacimleri, hammadde ve enerji fiyatlarındaki artışların ürün fiyatlarına yansıtılamaması, ve TL’nin seyri değerlememiz için risk unsurlarıdır

Bu haber toplam 2817 defa okunmuştur